PRANCŪZIŠKAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 27 , reitingas: 4.37 iš 5)
Loading ... Loading ...

Markeris

150 g (3/4 stiklinės) cukraus pudros,
275 g šokolado,
40g (1/4 stiklinės) miltų,
175 g (3/4 stiklinės) gabalėliais pjaustyto sviesto,
2 šaukšteliai vanilės esencijos,
5 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių), žiupsnelis druskos,
cukraus pudros,
plaktos saldžios grietinėlės.
Orkaitę įkaitiname iki 170 °C temperatūros. 24 cm skersmens torto formą nuimamu dugnu ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
Tris šaukštus cukraus atidedame. Šokoladą, sviestą ir likusį cukrų sudedame į puodą ir ištirpiname ant mažos ugnies. Nukeliame nuo ugnies ir supilame vanilės esenciją, išmaišome ir paliekame atvėsti. Po to į šokolado masę maišydami sudedame vieną po kito kiaušinio trynius, suberiame miltus ir išmaišome. Elektriniu mikseriu išplakame kiaušinių baltymus, padidinę apsisukimų greitį, įberiame druskos, po to – likusį cukrų ir plakame iki standžių putų. 1/3 putų sudedame į šokolado masę ir išplakame, Likusias putas sudedame ir atsargiai išmaišome. Masę atsargiai supilame į formą ir lengvai pabeldžiame. kad neliktų tuščių tarpų. Pyragą kepame 35-40 min. Atvėsusį išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra. Tiekiame su plakta grietinėle.

panašūs įrašai



6 komentarai


  1. nanana sako:

    tikrai super skanus gavos, tokia šokolado bombelė:) tik vietoj paprastos cukraus pudros dėjau šokolado skonio danssuker ar kokią ten…


  2. Eva. sako:

    Nerealus pyragiukas! :grin:


  3. Akvile sako:

    labai skanus pyragas…ypač Kalėdų desertui su ledais ;)


  4. dziulgint99 sako:

    Galima be cukraus pudros?

  5. Markeris

    Markeris sako:

    Visada dariau pagal recepta, nes namie visada yra cukraus pudros. Bet manau galima. Parasyk po to, kaip iseis


  6. Irena_P sako:

    SUPER! labai skanus :roll:

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011