KOKOSO DROŽLIŲ IR ŠOKOLADINIAI SKANĖSTAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

bzikas

KOKOSO DROŽLIŲ SKANĖSTAI
Turėjau apie 1/2 litro kokoso drožlių, tai aš jas sumaišiau su kokiais 3 ar 4 šaukštais cukraus ir pakepinau keptuvėje, kol skaniai parudo ir pasidarė traškios. Kai atvėso, visą šitą reikalą dalimis maliau kavamalėje. Iš pradžių susimalė į tokią poskystę košelę, kuri jau buvo skani ir labai skaniai tirpo burnoje, bet pastovėjusi ta košelė sustingo į kietą trapią masę, kurią galima laužyti gabalėliais. Į dalį malamų drožlių įbėriau truputį natūralios kavos (maliau kartu), taip pat labai skanu. Taip pat galima maišyti įvairiomis proporcijomis su kakava. Pašildyta masė skystėja, atvėsusi tampa kieta. Norint daryti pertepimus, manau, labai puikiai išsisuktų (kol dar nesustingo) su plikytais pieniškais kremais, o jei paprasčiau (bet ne mažiau skanu) – kepinti be cukraus, sumalti ir maišyti su tirštintu saldžiu kondensuotu pienu. Žodžiu, fantazijai ribų nėra. Nors dar nespėjau išbandyti, bet galvoje šmėkšo mintis, kad galima iš masės padaryti rutuliukus, kai sustings – merktelti į tirpintą šokoladą ir vaflių trupinius. Tiesa, bandžiau ta mase įdaryti keletą džiovintų slyvų – fantastika, o jei dar tas slyvas pamirkius šokolade….Slyvas savo ruožtu taip pat galima kame nors pamirkyti. Gaila, kad savaitgalis buvo trumpas, kokosinės masės nedaug, o laukiančių “kulinarinių” eksperimentų tiek, kad jie tirpo tiesiog akyse. Šiaip jau tos traškios pakepintos su cukrumi drožlės labai skanu, bet burnoje tirpstanti kokosinė masė atveria daugiau erdvės fantazuoti. Ypač skanu su juoda gera kava. Jei turėsite laiko ir noro, tikrai verta paeksperinmentuoti, tik tiek, kad iš daug kokoso drožlių tos masės nelabai daug išeina.

šOKOLADINIAI SKANĖSTAI
Man labai skanu šokoladu glaistyti meduoliai. Galima namie prisikepti meduoliukų ir apglaistyti šokoladu. Taip pat galima Maximoje nusipirkti sezamo, paskrudinti sausoje keptuvėje, sumaišyti su ištirpintu šokoladu, supilti ant aliejumi pateptos folijos. Kai sustings, sulaužyti juostelėmis – štai jums ir “Dzūkijos” sausainių apie kuriuos buvo minėta svetainėje, pirkti nereikės.

xxxx

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011