VYŠNIŲ PYRAGAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.67 iš 5)
Loading...

Virjes

Tešlai sutarkuoju sviesto – kokius 200 gr,dedu  2 valg. šaukštus grietinės,2-3 kiaušinius,kepimo miltelių,cukraus -nepilna stiklinė, vanilinio cukraus šiek tiek, miltų  -tiek, kad išsiminkytų ir neliptų prie rankų.

Tešlą gerai išminkau, padalinu į 2 nelygias dalis- viena gana nemaža, o kita- na…cepelino dydžio . Tada tą didžiąją kloju į skardą, bet į vidų užlenkiu kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Ant viršaus kraunu daaaaaaaug, labai daaaaaaaaug vyšnių ( galima ir išgliaudytas, bet nevirtas),dar paspaudžiu – kad būtų daugiau, nes kepant sluoksnis suplonėja. Apibarstau gausiai cukrumi – tiek,kad nebūtų rūgštu.

Ant viršaus iš likusios tešlos darau tokius ilgus volelius ir gražiai išdėstau , išpinu (fantazijos reikalas).

 Kai pašildau 150 temp. elektrinę orkaitę apie 10 min.,iškepa per pusvalandį. Gražu ,kai gražiai pasipjaustai, o jeigu dar ir šaukštą plaktos grietinėlės dribtelti -išvis pasaka.

Beje, panašiai pyragą  kepu ir rudenį  -su obuoliais, tik  tuomet ir cinamono negailiu. Ir  slyvomis irgi skanu. 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011