VYŠNIŲ PYRAGAS
|komentarų nėra
Virjes
Tešlai sutarkuoju sviesto – kokius 200 gr,dedu 2 valg. šaukštus grietinės,2-3 kiaušinius,kepimo miltelių,cukraus -nepilna stiklinė, vanilinio cukraus šiek tiek, miltų -tiek, kad išsiminkytų ir neliptų prie rankų.
Tešlą gerai išminkau, padalinu į 2 nelygias dalis- viena gana nemaža, o kita- na…cepelino dydžio . Tada tą didžiąją kloju į skardą, bet į vidų užlenkiu kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Ant viršaus kraunu daaaaaaaug, labai daaaaaaaaug vyšnių ( galima ir išgliaudytas, bet nevirtas),dar paspaudžiu – kad būtų daugiau, nes kepant sluoksnis suplonėja. Apibarstau gausiai cukrumi – tiek,kad nebūtų rūgštu.
Ant viršaus iš likusios tešlos darau tokius ilgus volelius ir gražiai išdėstau , išpinu (fantazijos reikalas).
Kai pašildau 150 temp. elektrinę orkaitę apie 10 min.,iškepa per pusvalandį. Gražu ,kai gražiai pasipjaustai, o jeigu dar ir šaukštą plaktos grietinėlės dribtelti -išvis pasaka.
Beje, panašiai pyragą kepu ir rudenį -su obuoliais, tik tuomet ir cinamono negailiu. Ir slyvomis irgi skanu.