KARŠTOS VIENO KĄSNIO UŽKANDĖLĖS KOKTEILIŲ VAKARĖLIAMS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Tyliai tyliai
1. Bazinis prancūziškas variantas  yra su sūriu iš dėžutės su besišypsančia karve, bet tikriausiai sugalvosit, kokiu lietuvišku sūrio variantu galima pakeisti;
 – taigi išvynioji tos besišypsančios karvės sūrio trikampiukus, sukreti į dubenį, pripjaustai žalių svogūniukų laiškų, iš malūnėlio pipirų ( juodų ar kokius ten labiau mėgsti ), užbarstai mėgiamų žolelių ar/ir kmynų,  viską labai gerai pertrini su šakute. Beje, visai pakenčiamai gaunasi iš lietuvisko riebesnio varškės sūrio, nors pats efektas ”trašku-skysta” ne tas, varškiniai bus labiau guminiai, bet irgi idomus…:)
   – Is gautos vienalytės masės suformuoji maždaug vieno cm dydžio kukulaičius, apvolioji miltuose, suvilgai plaktam kiaušinyje ir dar apvolioji džiūvėsėliuose ( arba, įvairovės dėlei, dalimis varijuoji- pvz.: sezamo sėklose arba rupiai maltuose graikiškuose riešutuose ( aš tiesiog plėvelėje įvyniotus išlukštentus riešutus per uždengtą servetėlę “pereinu”   mėsiniu plaktuku ;))  išdėlioji ant kokios lentutės ir kokį pusvalanduką palaikai šaldytuve ( laikas šaldytuve šiaip jau priklausys nuo to, kada  ruošiesi juos patiekti svečiams ).
   – Tada į įkaitintą fritiūrinę arba gilesnę keptuvę su įkaitintu  aliejum suberi tuos kukulaičius TRUMPAM, kol VOS VOS apskrus džiuvėsėliai ( ar kt. ) ir kiaurasamčiu trauki lauk. Sudedi ant pop.servetėlės riebalams sugerti ir dar po minutėlės  patieki karštus svečiams sutriaukšti. Idealu patiekti dar šiltus, nes išore traški ir taip liks, bet šiltas vidus bus skystas- todel skoninis efektas  stipresnis.
2.Iš duonos tešlos.   Idealiausia, jei pati kepi duonutę namie arba gyveni prie pat duonos kepyklos, kur turi gerų pažistamų bei gali paprašyti jau paruostos tešlos9kas šiaip jau mažai tikėtina ),jei ne – tai iš duoninių miltų mišinio su mielėm, druskos žiupsneliuku ir šiltu vandeniu užmaišai vienalytę tešlą ir  palieki  ją šiltai, kol pakilti.
3. Kitokį variantą esu dariusi grynai eksperimentuodama: virtų bulvių koše, prieskoniai, BE druskos, tarkuoto pigiausio fermentinio sūrio – puse bulvių masės kiekio ( kitaip kukuliai ar blyniukai sutrupa imant i rankas ), mielių būtinai, palieki šiltai, kol pakyla, toliau formuoji ar kukulaičius, ar blyniukus -procedura ta pati, tik kepa kiek trumpiau, cia bendrai reik atsargiau, nes labai lengva sudeginti!
ĮDARO  pasirinktinai yra du variantai: arba jis  kepa tešlos viduje ( irgi daromas toks vieno kąsnio kukulaitis ), arba ant  mažulyčiu jau apkeptų tešlos blynukų.
Įdaras gali būti iš visko ir bet ko, ką  turi po ranka, gali būti ir šaldytuvo likučių “sulikvidavimas”.:)
Keletas pavyzdžių:
 kubelis fetos;
dešrelės riekelė;
sūrios žuvies gabaliukas ( man skaniausia būdavo
su silkės ikrais );
alyvuogė be kauliuko – viena arba kuo nors įdaryta;
KEPIMAS.  Pašauni į dar tik užkaistą orkaitę ( kol įkais iki plius minus 200C ) ant skardoje ištiesto aliejumi ištepto sviestinio popieriaus; tešla dar kiek išsipučia – kol kaista orkaite – ir toliau jau labai greitai iškepa ( mazdaug per 10 min.)
Nepamirškit  apačioje padėti indą su vandeniu!
UŽTEPIMUI:
1 variantas .  50 g. fetos, 5 ančiuvių file aliejuje, pusės citrinos sulčiu, 3 valg. šaukstai alyvuogių aliejaus, šviezio čiobrelio žiupsneliukas, 10 juodųjų alyvuogių be kauliukų
Viska ištrini iki vienalytės masės ir užtepi ant beveik iškeptų “blyneliukų”, vel pašauni orkaitėn  -max. 10 čiai min. ir patieki valgyti.Skanu ir šilti, ir šalti.
 2 variantas.  50 g. kavamale sumaltų riešutų(lazdynų, graikiškų arba saldžiųjų migdolų), vieno kiaušinio trynys, 50 g. geros grietinės, truputukas tikrai gero fermentinio smulkiai tarkuoto sūrio, druska ir pipirai.
Užtepi ir pašauni “baigti” kepti, mazdaug 10min, viskas priklauso tik nuo orkaites ir kaip stipriai apskrudusias pluteles megstat triauškint.
IR TAIP TOLIAU… :))))))))

 

panašūs įrašai

96 Responses to “KARŠTOS VIENO KĄSNIO UŽKANDĖLĖS KOKTEILIŲ VAKARĖLIAMS”

  1. virgilija says:

    labai skanu!

  2. COPY COPY says:

    Taip- kol kas tik tiek irgi tegaliu pridurti- patiko visi sie variantai.

  3. Virjes says:

    Neprisimenu prieš kiek metų, bet buvau reklamos auka ir nusipirkau tokį aparačiuką, kuriuo galima labai gražiai suformuoti mažyčius sumuštinukus. Aš darydavau iš visko kas pakliūda
    vo po ranka- dėdavau ir šlapkės ir agurko ir ridikėlių, alyvuogių ir marinuotų mažų grybukų… poto viską sumaudavau ant dantų krapštuko ir susmeigdavau į apelsiną arba arbūzą. Žiūrint kiek pridarydavau.Gražu. bet laiko užimdavo daug, o jeigu valgytojai su apetitu- tai darbo nemažai
    .Prie šampano man labai gražu ir skanu suverti ant d. krapštuko įvairių vaisių gabalėlius, ypač braškes, apibarstytas cu cukrumi..mmmm

  4. migle says:

    Bliamba panos -prie mūsų prisijungusi Virgilija APTIKO KLONDAIKĄ GROŽIO gražiems vaikiškiems sumuštiniams -bet tik vaizdelį užseivino, ne adresą:( Bet nepulkim neviltin -gal dar kažkaip atseksim galus:)))

  5. migle says:

    MIGLĖ
    Tiesa, rubrikyną papildžiau dar viena rubrika -Gaminam greitai ir pigiai -pasižiūrėkit ko prikaišiojau iš esamų rec.Būt svarbi jūsų nuomonė- ar teisingus receptus “prikabinau” .Ir dar -kas turit dar kokių rec. iš šios operos -klokit(į komentarus, aš paskui sukaišiosiu, kur reikia).Šitą rubriką įdėjau dėl to, kad pačios žinom, kaip kartais nutinka, o be to man tradiciškai gaila amžinai išbadėjusių studentų, kurie nei gamint moka, nei babkų turi:( :))))

  6. Teta says:

    TETA UŽSIENIETEI
    VISOMS LABAS 🙂
    Atrodo čia pataikiau, nes matau šios dienos komentarus 🙂

    UŽSIENIETEI,

    Gerai,kad priminei apie tą kepimo rankovę,pažadėjau ir užmiršau 🙁 Per išeigines turėjau daug namų tvarkymo reikalų,o žinant mano “greitumą”, tai vyksta labai pamažu ir su mažesnėm ar didesnėm petraukom. Kompo nejungiau nui penktadienio vakaro,trumpam buvau įsijungusi sekmadienį kokia valandai tarp 12 ir 13 val., tai į svetainę nebuvau nė nosies įkyšiusi:Na dabar apie tą rankovę 🙂 Praktiškai pas save Vokietijoje turėtum žiūrėti tuose skyriuose,kur pamatysi pailgasėžutes su maišeliais: maisto produktų, ledukų užšalgymui, kepimo (sviestį)popierių, pusryčių/daržovių vyniojamąjaą plėvelę.Tokiuose skyriuose bent pas mus pardavinėja ir kepimo “rakoves”.Duodu tau dviejų Vokiškų firmų pavadinimus, kurių rankoves turiu:
    1.”TOPPITS” prie šio pavadinimo dar parašyta “Melitta”(Mellita Haushaltt produkte GmbH & CO KQ D-32372 Minden, made in Germany,
    2.QUICKPACK, Mi COMPATHENHaushalt+Hygiene GmbH 71265/Renningen/stgt

    Čia daviau pavadinimus tų firmų, kuriuos gamina įvairius maišelius Vokietijoje, o čia Poland (Lenkija)- “JAN NIEZBĘNDNY”
    “RĘNKAW do pieczenia (3m)
    Gal surasi pas save parduotuvėse 🙂 🙂 🙂

  7. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – TETAI
    Dekui uz nurodymus. Anksciau ieskojau, bet neatidziai, bandysiu dar karta.

    UZSIENIETE – MIGLEI
    I dunduka nebuvau nuejusi, neruriu adreso. Butu malonu, jei parasysi.

  8. migle says:

    MIGLĖ -UŽSIENIETEI
    Brangioji, tau visai nebūtina Dunduko adreso žinot:) Nagi pakeli akutes puslapio viršun, pasižiūri į dešinį kampą, o ten rasi stambesniu šriftu parašyta PUSLAPIAI, žemiau -KULINARIJA , o jau tam langelį ir spausk ant užrašo
    Dunduk-culinar.ru :)))))

  9. migle says:

    MIGLĖ
    Tarp kitko ,brangiosios -papildau nuorodų skyrelį nauja nuoroda -www.millionmenu.ru.Prašom susipažinti.

  10. migle says:

    TETAI -MIGLĖ
    Brungioji, būk gera, paaiškink man, kas pasidaro, jei tų makaronų prie svogūno lukštų pridedi, kai margučius dažai.Ir dar -kokių jų reikia.Labai susidomėjau:)))

  11. no comments says:

    labusios!!!!

    Siandien man dom stajit a krysa jedit :))) Nu cia nervatriopke pries atostogas :))) O va kaip nekeista priesgimtadienines xandros nera :))) Super.

    Oj kaip laukiu savaitgalio! Zinot kodel – o todel, kad dazysim kiausinius. Nu kaip man patinka su svogunu lukstais ir medvilniniais dazais dazyt. Nu negaliu apsakyt. Patys graziausi marguciai. Su vasku kazkaip nesigauna. Nu ir nera pas mus kraste tokios tradicijos. Kazkaip Siaures Lietuvoj mazai kas su vasku dazo arba as labai labai apsirinku. 🙂

  12. COPY COPY says:

    COPY-MIGLEI
    Na bet koks komfortas-pvz. as net nesiregistruoju, o komentaruose jau mano visi langeliai paruosti, o dar- pasirodo i nuorodas galima patekti tiesiai is cia- tik paspaudus kad ir millionmeniu- is karto atsidaro. JEGA!Na cia jau aukstasis pilotazas. Pas mus stringa kompas del to, kad pereinu i kita plana, todel nezinau, ar sis tekstas pasirodys. O dar – einu i susitikima savo vienos mokyklos, kurioje mokiausi . Tad kol kas nykstu, bet tikiuosi vakare rasiu TETOS paaiskinimus del lukstu ir makaronu(!?), dazant margucius. Likau suintriguota.

  13. no comments says:

    No comments – COPY

    O tai jus su svogunu lukstais nedazot kiausiniu??? 🙂 Kai apvynioji zolytem arba siulu (arba makaronu), paskuj svoguno lukstu, aprisi merliuku ir verdi dazuose, tai kiausiniai gaunas labai graziai margi, nuo svoguno kiausias gauna tokios auksines spalvos marguma, nuo siulu ar augaleliu koki nors rasteli. Nu zodziu labai idomiai gaunas 🙂

  14. tetule says:

    Sveikos, brangiosios,

    kol teta neatsirado, ir aš savo trigrašį įkišiu. Mes irgi kartais kiaušinius dažom su ryžiais – jei ryžiai gerai priglunda prie kiaušinio paviršiaus, nudažius ir nuvyniojus merliuką lieka šviesūs ryžių atspaudukai – tokios mažytės šviesios dėmytės, kiaušinis tampa kaip kokia raiba višta. Svarbu – gerai merliuku ryžius prispausti, antraip efekto nebus. O štai su makaronais nebandžiau, bet, manau, efektas panašus būtų. Beje, no comments, įsivaizduoju, kad mes iš panašių kraštų esam. Mano apylinkėse tradiciškai vašku kiaušiniai irgi nemarginami. Tik šiais laikais, tradicijų maišymosi metu atsiranda kas iš įdomumo bando vašku dažyti, peiliukais raižyti ir tokių meno kūrinių padirba…. Viena mano draugytė kokių ornamentų išraižo – mmmmmmm.

  15. migle says:

    MIGLĖ
    tarp kitko, panos, mano praktika sako,kad vietoj marliukų visai racionalu naudoti… suplyšusių pėdkelnių gabalukų ‘žarnas” -prieš tai jas, suprantama, LABAI GERAI išskalbus:) 🙂 🙂 Mat tada tikrai gerai proglunda , o ir užraišiot lengviau…

  16. migle says:

    MIGLĖ -VIRJES ir kt.
    Tarp kitko, su tais meniškų sumuštinių vaikiukams siuntimu -problema visgi.Mat iš kur “nukačialinta ” knygutė -jau pamiršta, opersiūst turinio el.paštu -neįmanoma niekaip -grąžina atgal, bo gigabaitų perdaug:(
    Tačiau, kaip sakau -nėra padėtiės be išeities:) 🙂 🙂
    Virjes -užšok mas mane -pati žinai kur, tai įrašysiu į kompaktą -jaučiu, po metelių/kitų labai pravers:)
    O kitoms vėlgi -kai susitiksim pas Tetą pas HBH alų -įteiksiu visoms.
    Beje, laikas pradėt aptarinėti ir šią būsimą atrakciją -bo laikas bėga baisiai greit, pasirodo:)
    Bet gal geriau -el.paštu.Ar sutinkat? Bet kokiu atveju -pirmasis žodis tetai -parašyk maždaug, kada patogiau būtų.Tarp kitko -Copy , o ir man -iki birželio vidurio -niekaip neišeitų…O kaip kitoms situacija? Referuokit, prašau , į krapą.Arba, kam neišeina -kad ir į komentus.

  17. migle says:

    L A B A I   S V A R B I   I N F O  ! ! !
    Arba as vakar gimus, arba mus neprilygstamos no comMentos tortadienis vadinasi …trisdesimtmecio jubiliejus.
    MIELOS DAMOS
    -prašyč ruošt virtualios baliuškos šventinį meniu ir išrankiot iš galvukių pačių gražiausių minčių ir palinkėjimų pritinkančių šitokiai progai….
    MIGLĖ

  18. Virjes says:

    Sveikos merginos! Susiruošiau padalyvauti su jumis pokalbiuose ir gavau žinutę, kad sulaukiu svečių . Jau taip antra diena iš eilės. Tad jeigu nepervėlai išlydėsiu – bandysiu prisijungti.:)

  19. Teta says:

    TETA APIE MARGUČIUS IR ŠIAIP

    Makaronius geriausiai naudoti tuos “figūrinius”: žvaigždutes, rutuliukus. O kiaušinius pašlapinu H20, kad priliptu ir žyžiai ir makaronai, o pertažolių/salietų lapus irgi šlapius priklijuoju prie kiušio tada svog. lūkštai. norėjau rašyti, taip kai MIGLĖ patarė apie suplyšisias pėdkelnes, bet nerašiau vien todėl, kad dar nepripratau laisvai/be baimės rašyti,kad bnebučiau blakių apkandžiota. Faktas,kad tas dalykas yra liuksovas, bet “ten” bučiau apšaukta sovietinių laikų tiotkai,kai eisavom su “pabėgusiom akim” pėdkelnėm į “lenininę talką”. Makaronai kaip ir ryžiai, palieka ant kiašinių baltas/šviesesnes ėmele, kur jų prilimpa daugiau, ten daug baltų taškiukų. Kaip sakiau galima apvinioti kiaušį ir juodais paprastais siuvimui skirtais siūlais, bet turi buti kuo storesni/pigesni, nes jie nudažo kiaušį juodom linijom.Tokiu pat priklijavus šlapius lapelius ir dar aprišus siūlu-fain gaunasi.
    Kažkada minėjau, kad jau reikia rinkti svogūnų lukštus, tai turiu ju įv. spalvų, nes pradedu rinkti tuoj po Kalėdų.Renku ne visus iš eiės, bet kuo įv. spalvu, nuo tamsiai rudu iki gelsvų 🙂

    NO COMMENTS
    populiaru dažyti su medlinviniais dažai, rodos, jie vadindavosi “Aniliniai”, bet jeis suprogsta, tai dažų gauna ir pats kiaušis.Tokius reiktų nenaudoti valgymui 🙁
    Dar turiu Tau NUOSTABIĄ NAUJIENĄ. Kai kalbėjopmės paskutinį kartą, sakiau, kad persodinau CIKĄ, tai žinok jis man ATGYJO, jau leidžia pirmąjį lapa, nes visi kiti buvo nudžiūvę. Googlinau visur, ieškojau literatūros, bet niekus nebuvo pasakyta, kad jam reikia AUKŠTO/SIAURO vazonėlio. Jo šaknys ilgos, kaip pavasarį bulvių ūgliai, juk praėjo kokį 10d. nuo persodinimo.VALIO !!!

  20. Teta says:

    TETA APIE HBH pas JUOZAPĄ

    Jus tarkitės visos kada Jums visoms patogiau, nes man HBH arti ir galėsiu užsakyti, bet reiks bent proš 1 mėn važiuoti, nes klijentų ten pilna žiemą/vasarą, ypač laisvadieniais. Ten važiuojama praleisti šešradienio/sekmadienio, nes yra kur ir pernakvoti. Gamta, aplinka nuostabi,o patiekalai… Vieną porcija mes valgom dviese, nes neįmanoma vienam sukirsti,o paragauti norisi VISKĄ. Kas ten nebuvo galiu pasakyti, kad yra ką veikti ir vaikams. Visas restoranas padalintas per kelius pastatus: kas nori lietuviškai senoviškai, prie židinio, najoviškai su coca-cola automatais, yra medinė salė su apžiūros sale, sėdi kaip lauke, visur langai. Maistas pradedent nuo senovinių iki dabartinių, o ir žuvų, pradedant silke ir baigiant ūpėtakiais… Dabar jie net turi savo pagalbinius ūkius, kur augina kiaules, perka iš žvejų šviežias žuvis. O koks skanus GYVAS alus, o kaip šokti trukia išgėrus jo diiidelį bokalą DDDDDD.

    Tai va, tarkitės aš prisiderinsiu ir užsakysiu, tik būtų gerai, jei sutiktumėte I-ame aukšte, kad išgėrusi bokalą, paskutinį sveiką sanarį nenusilaužčiau. O apžiūreti galima visas patalpas, nes visi eina apžiūrėti patalpų, gėlynų, akmenynų, visokių atrakcionų. Dar susieškokit vairuotojus, kas “sumestų” po baliankos į mašinas 🙂 🙂 🙂

    Jei kils klausimų, RAŠYKIT 🙂

    P.S. kainos normalios, tuo labiau, kad porcijos arkliškos,reiks uzsisakinėti pusę, na kokį ūpėtakį, tai jau galima sumaumuoti ir pačiai 🙂

  21. migle says:

    MIGLĖ
    Nu va -ir aš turiu gerų naujienų -nusipirkau šiandien pankolio sėklų -kišiu daržan, bo bais noriu vasarop pasaguriaut ezio idaryta citrina.Be to tripsus ištrūčijau -pasirodo reikia ant litro vandens pilti I šaukštą feirio ir 2 degtinės -visi žalėsiai po pakartotinos procedūros liko gyvi, o būžukai nesimato.Mat po pirmosios pusė petunijų išdygusių nukeliavo myriop:) Bet gal ir geriau -mažiau retinimo 🙂 Ir dar -žinokit man labai smagu kad procesas įsibėgėja ir vargas buvo ne veltui.
    TIK
    būkit geros -nepamirškit mano prašymų -dėl receptų9ypač pigių/greitaeigių) ir tortadienių….
    Be to, manyč, virtualią baliušką Vėlykų proga visai smagu būt sutrenkt -a neee, merginos?:)
    No commenta ir Copy ir visos -pažiūrėkit in savo pašoto dėžukes, gerai? 🙂

  22. Teta says:

    TETA NO COMMENTS ir MIGLEI

    PARDON 🙂 suklydau parašyti nick’ą, PARDON 🙂

    Ir man baisia patinka, kad šone, o dabar jau man gerai rodo, jau yra viršuje,visokie adresiukai apie maistą ir ne tik,čia jau būtų galima pavadinti SVEČIŲ MENE 🙂

  23. migle says:

    MIGLĖ TETAI
    Referuok apytiksles bent kaina tame HBH kromelyje-tavųjų upėtakių, bačkos alaus ir nakvynės:)Skubos nėra, bet gal tau lengviau, jei šalia, viską išsiaiškint.Žinai, visada geriau žinot iš anksto, ANT 🙂 kokios AFIOROS 🙂 RAŠAISI 🙂 žmogus..:)

  24. Teta says:

    Чайный гриб имеет антибиотические, противовоспалительные и обезболивающие свойства, снижает артериальное давление и уровень холестерина в крови, регулирует деятельность желудочно-кишечного тракта, а также является прекрасным профилактическим средством при атеросклерозе, ревмокардите, полиартрите.
    Настой дает хороший эффект при лечении ангин, тонзиллитов, хронического насморка. Сильное лечебное действие он оказывает при лечении энтеритов, колитов, а при бактериальной дизентерии дает лучшие результаты, чем применение аптечных препаратов. Употребление настоя снижает кровяное давление, уменьшает содержание холестерина в крови, улучшает самочувствие больных, особенно в пожилом возрасте (уменьшаются головные боли и боли в области сердца, исчезает бессонница). А вот при остеохондрозе, подагре, повышенной кислотности желудочного сока чайный гриб применять не рекомендуется.
    Употребление настоя показано и дает прекрасные лечебные эффекты при гастрогенном энтерите (поносах, вызванных воспалением тонкого кишечника вследствие недостаточного соковыделения желудка), колите дизентерийного поражения, при спастическом колите у пожилых людей, очень эффективен при борьбе с запорами.
    Пьют настой чайного гриба при склерозе, в том числе и рассеянном, при гипертонической болезни, при простудах (особенно помогает при воспалении верхних дыхательных путей). При ангинах применяют настой для полоскания глотки и промывания носовых путей. Промывания гнойных ран ускоряют заживление.
    Настой чайного гриба тонизирует, успокаивает, снижает умственное утомление. Очень полезно пить его утром и вечером с профилактическими целями: выпитый натощак настой подготовит вашу пищеварительную систему к дневной нагрузке, а принятый перед сном – продезинфицирует желудок, успокоит нервы и улучшит сон

    “Вы можете сами вырастить чайный гриб.Для этого купите бутылку натурального яблочного уксуса без консервантов, поставьте в тёмное место на2-3 месяца.Образовавшийся осадок сцедите и поместите в подслащенный чай.”

  25. Teta says:

    TETA ARBATINIS GRYBAS

    Radau šį receptą: http://millionmenu.ru, ten dar eisiu pasiskaityti, gal bus kaip jiį auginti. Kažkadą apie jį kalbėjosmės, odabar gal jau it pavyks išsiauginti pačiam. Dar padariau klaidą, pirmą past/copy, o paskui jau viršuje negalėjau/nemokėjau priekyje įrašyti savo komentaro. Tas grybas tikrai geras dalykas, tik reikalauja nuolatinės priežiūros: plovimo/maitinimo, o tajo arbatėlė ir skani atsigerti ir dar + naudinga 🙂 🙂 🙂

  26. migle says:

    MIGLĖ -TETAI
    Oi, net nežinai, kaip tau žiauriai padėkavoju:) Matai, kažkada mes namuos jį auginom -tikrai skanus, rupūžė, ypač, įtariu, dabar tiktų trečion šventų Vėlykų dienon:) 🙂 🙂 Bet supranti -tik tavo atsiūstam tekste aptikau, kad jis tinka ir xolesterolinėms problemoms glūšint.Vajezau, kaip gerai -bo šitokia aktualija- net rončkos karts nuo karto svyra iš nevilties:(..aLE VĖL VELNIAVA -KUR GAUT ‘RASODOS’ ? 🙂

  27. migle says:

    NAUDINGA INFO
    druska,
    …Patiekalams iš ryžių ar su ryžiais ,šiuos visada apkepinu su nedideliu kiekiu aliejaus iki gelsvos spalvos.Nusižiūrėjau šį procesą būdama Olandijoje.Ryžių skonis būna ryškesnis ir išlieka geresnė forma.

  28. Teta says:

    TETA MIGLEI

    Kainos įkandamos, bet viską tiksliai susižnosiu greitu laiku ir viską surašysiu.

    Dėl arbatinio grybo, dar panaršyk pirmajame puslapyje http://millionmenu.ru , ten atsidaryk to grybo komentarus, as skaiciau tik viena komentarų lapą, o yra daugiau.

    Labanaktis 🙂 🙂 🙂
    PRANEŠ, KAI PASIKEIS “TUSO” VIETA 🙂

  29. Teta says:

    TETA DAR APIE KIAUŠINIU MARGININMĄ

    Šiuo atveju, o manau ir kitais, geriausia dažyti BALTAIS LUKŠTAIS kiaušinius, geriau “imsis” dažai

    O siaubas, šį rytą pirmą kartą atskrido balandžių porelė į mano balkoną. Sako, kad balandžiai suka lizdus tuose balkonuose,kur yra daug visokių nereikalingų rakandų, bet mano balkonas idealiai sutvarkytas,net grindys išplautos (mat plytelėm išdėtas),o jie jau dairosi,kur kizdą susukti. Reiks dabar su šluota stovėti ir saugoti nuo balandžių ir kregzdžių

  30. no comments says:

    No comments – TETAI, MIGLEI, TETULEI, VIRJES, COPY 🙂

    Labas rytas! O jo jo… Balandzio 14 man sukakos tricatnikas. Taip sakant pizdec padkralsia nizametna :))))))))))))) Baliaus nedarysiu didelio, susirinks kelios artimos padruzkes, iskepsiu napali, padarysiu uzkandeliu vieno kasnio ir kokteliuku su vermutu 🙂 Zodziu bandysim isgyvent tricatniko krize hehehe

    Tetule, as esu is Kupiskio.

    Tai tokios zinios is mano fronto. Varau dirbt, bo ryto paskutine diena, tai… Zodziu “Darbas – tai vilkas… pilkas ir klastingas” :)))))

    IKI

  31. Virjes says:

    Tetai ir Miglei
    Truputuką ištaikiau laiko tai rašau. Dėl to vasarinio tūso reikėtų kažkiek paderinti laiką, tai mūsų krašto”chebra” galėtų apsigyventi ir namukuose Šventojoje, tik reiktų viską susitarti iš anksčiau. Ten yra mano draugų giminaičių namukai ir tikrai kainos nemuša per kišenę. O sąlygos man ten labai patiko- pernai išbandėm su šeimyna. Ir miegasi puikiai.!!!O Juozapas irgi ranka pasiekiamas.(o jau kaip užsimaniau berašydama tamsaus alaus- net seilė ištyso:) Tik gal reikėtų apie liepą kažkur galvoti- bus jau šilčiau- tai ir jūron uodegą jau norėsis įkišti:)))))))))))) Tiesa- aš galiu tik savaitgaliais, nes mano vasaros “ponams” parduotos…

  32. Virjes says:

    Persiprašau- viską neperdaug ščyrai perskaičiau ir supyliau į komentus o ne į el paštą.
    Viskas per tą skubėjimą ir slėpimą nuo bendradarbių akių. Manau esu jauna, pasitaisysiu ir man bus atleista:)… sorry:*

  33. tetule says:

    NNUO TETULĖS

    No comments, ale gi ir gražiu laiku sugalvojai gimti – pavydas net ima. Mano gimtadienis – tokią niūrią žiemą, kad labai jau retai nuotaika šventimui tinkama būna. Beje, tokį pat neva jubiliejų visai neseniai atšvenčiau. Tai, pasirodo, ne tik iš tos pačios Aukštaitijos, bet dar ir iš tų pačių laikų abi esam. Vos ne klasiokės kokios :)))

    Mergužėlės, HBH Juozapas turi savo psl. internete, ten ir visos kainos surašytos, ir nuotraukyčių yra. Kas nebuvot – tikrai verta iš anksto pasidomėt. Puslapio adresas – http://www.hbhjuozas.lt.

  34. tetule says:

    Dar apie margučių dažymą. Turbūt jokios naujienos neparašysiu, ale vis dėlto. Paprastai stengiuos bent keliems kiaušinukams pagražint įdomesnį “paveikslėlį” sumąstyt. Gražiai išeina, jei prie kiaušinio (vandenuku pašlapinto) tuo merliuku ar pėdkelnės gabalu priglaudi samanų gabalėlį, rūtos šakytę, žibutės ar šalpusnio žiedą. Gaila tik, kad šiemet gėlyčių jokių nenusimato. O svogūno lukštą sukarpau mažulyčiais kvadratukais arba pailgom juostelėm ir tokiu pat principu priglaudžiu prie kiaušinio – irgi įdomūs ornamentai išeina.

    Beje, ar esat pastebėjusios, kad net ir prie to paties stalo tuos pačius kiaušinius tom pačiom medžiagom vyniojantys žmonės visai skirtingus paveikslus sukuria…

  35. Virjes says:

    Pasigirsiu- gavau puokštę miškinių žibučių pasodintų vazonėlyje! Jau laimės- pilnos kelnės!

  36. no comments says:

    O jo 🙂 Tai jau tikrai – atrodo visi dazo tuo paciu metodu kiausiukus, o gaunasi skirtingi. Nu man labai grazu 🙂 Pernai kazkaip buvom nepasiruose svogunu lukstu… o jej kaip abinda buvo matyt ant stalo vienspalvius margucius.

    Tetule, ale tai jaunikle esi pasirodo :)))

  37. COPY COPY says:

    Sveikutis- is pat ryto. Man toki darganota ora pametejo gamta – kaip tik ruosiausi savo dvaran pasokti, o ta slapuma bet koki nora atmusa.Taigi va- del kiausiniu dazymo . Visus kruopu, zoliu, kojiniu monus pasirodo zinau. Siaip namie mes taip darome-svogunu lukstuose salia kitu kelis kiausius verdame be nieko- (t.y. be jokiu ivyniojimu senose kojinese su iv. zolyneliais, siulais, lukstais). Kai lygiai rudai nusidazo- astriu peilio galiuku paskutinejame ornamentus.O siaip didziaja dali- dengiame vasku.Cia ilga peckione, bet jau daug metu namie tai tapo priesvelykiniu ritualu, kai susedame prie stalo visos seimos moterys%).Baltus kiausius verdame pasudytame H2O, pries tai 2 val. imerke i salta vandeni(tada maziau sutrukineja, o be to isryskeja luksto strukturos iskilimai mikroniniai).Praause, bet dar siek tiek silti kiausiniai dengiami vasko ornamentais. Tam turime seniai pasidare irankius- i vyteles gala ismeigtas adateles su apvalejanciu galu. Tada -ant senos elektrines plyteles skardineje lydosi parafinas ar vaskas- kiekvienam taskeliu ar bruksneliui ant kiausinio- greitu judesiu pamirkome adatele vaske ir pridedame prie kiausio.Tai va ta prosedura- tas barskejimas- man pati graziausia velyku sventes nuojauta. Jau kokie tie ornamentai iseina- kaip pasiseka. Turime prisirinke visokiu tradiciniu rastu pavyzdziu, aisku, kad mes ne profai, tai aukstumu ten nera. Bet gi kiti- giria. Tada isdekoruotus kiausius merkiame arba i dazu stiklinaites, arba i praaususi lukstu nuovira. Po to- kai jau dazai isigeria, gerai nuplauname ir nuskutame dazus, o pati kaiusi kiek patepame lasiniu brizeliu- tada graziai blizga. UFFFF! Pribarskinau, net pavargau.

  38. Virjes says:

    Virjes
    Dėl tų nebrangių valgių studenčiokams ar taip kada kai pinigėj vėjai pradeda švilpauti(prieš algų dieną):)Nusiperkam žuvies galima ir filė, bet pakanka ir vieno gabaliuko(skonis žuvies jausis). Ją supjaustom ir apkepam aliejuje. Aš dar pavolioju į miltus. Tuo metu išverdam mažą pokelį ryžių, aliejuje pakepinam papriką, morką ir svogūną- smulkiai supjaustytus, supilam išvirtus ryžius pridedam pagal skonį kokio turim pomidorų padažo, apmaišom, užkaitinam ir skanaus! Gerai tuo , kad ši marmaliūzė skani ir šalta ir karšta, o nemėsėdžiui irgi labai tinka. Mano panos tai vadina žuvies plovu:)
    Ir dar- gal daug kas darot tokį dalykėlį, bet priminsiu. Imam kad ir padžiūvusio batono (geriausias kur būna jau PC supjaustytas riekelėm- nereikia pjaustyti:) ir sutarkuojam burokine tarka , kad ir apdžiūvusio fermentinio sūrio, dešros kokios turim, česnako pasmulkinam pagal skonį ir viską sumaišom su 1 kiaušiniu. Po to tepam ant batono riekelės ir kepam įkaitintam aliejuje, bet reikalas tas, kad pirmiausiai apkepam tą viršų, kur buvo tas marmalas apteptas,po to paskrudinam kitą. Labai skanu užsipylus pomidorų padažu. Gerai ir netikėtiems svečiams, nes labai greita, o ir tikrai skanu. Pabandykit:)

  39. COPY COPY says:

    NO COMMENT- dar karta COPY
    Vaje- del LIUBILIEJAUS:)- tik jau nestresuok!. Is savo gilios patirties pasakysiu, kad moteris – ar 20 ar 50-kiek sau duos metu, kaip sau pati atrodys ir jausis- tiek ir bus!Jei jauti psichologini slenksti- tas pasitaiko- zinok, kad nemalonus jausmas praeina. Po to jautiesi daug tvirtesne. Ir siaip- gyvenimo dinamika vienus prioritetus keicia kitais, tad kuo toliau- kaip nebutu keista-kuo metu daugiau, tuo moteris jauciasi tvirciau. Taigi- gerai issimiegok, jauskis grazi ir buk puikios nuotaikos per savo DIENA.

  40. migle says:

    MIGLĖ -dėl sumuštinių
    A, jo -kažką panašaus ir aš kažkada peckiojau.Tik detalės skiriasi.Taigi į kiaušinio plakinį pritvatini sūrio ir…svogūno susmulkinto.Kiši batoną į šitą marmalą ir jau tada -keptuvėn. Iš abiejų pusių apskrunda gražiai, o batonas viduje suminkštėja.

  41. COPY COPY says:

    COPY- VIRJES
    Dar galiu savo trigrasi prikisti del nebrangiu valgiu. MARMALAS SU RYZIAIS. 1,5-2 stikl. ryziu, atatinkamai 3-4 stikl. H2O. svoguno pjaustyto, tarkuotos morkos, smulkiai pjaustytos paprikos galiukas,desreles ar bet kokios desros likuciai. Vienzo- ryzius keptuveje kapiname su aliejumi, kol susigeria ir graziai pagelsta- kaip MIGLE anksciau rase. Verciame i auksta emaliuta puoda. Tada lengvai aliejuje pakepiname darzoves su desrigaliu(ir be jo skanu, jei nera)- verciame i ta pati puoda.Supilame nurodyta vandens kieki. Iverciame maza sauksteli garstyciu, gera sauksta kecupo ar pom. padazo, svao megiamu prieskoniu. Jei jie- bedruskai, tuomet nedaug druskytes. Viska gerai su saukstu ismaisome. PUODA UZDENGIAME IR NEATIDAROME IKI GAMYBOS GALO.Uzkuriame liepsna, kai puodas uzverda- ima kunkuliuoti- tuoj pat iki imanomo minimumo mazinam liepsna ir 13 min. verdme. Kai jau laikas praeina, uzgesinam liepsna ir laikome NETIDENGTA puoda dar 20 min. O po to jau- skanaus! PASTABA. Reikia tiksliai islaikyti proporcijas ryziu ir vandens, tuomet neiprisvyla, nei lieka jo.O ir puodas privalo buti gilus, nes ryziai uzvire putoja ir tyksta, is mazo puodo isbega, tai ir turinys netenka skonio, be to gali pridegti.

  42. tetule says:

    TETULE

    Mergaitės, VP neseniai buvo diskusijų apie velykinį desertą – Paschą. Peržiūrėjau nemažai receptų, bet kažkaip nelabai man visokie nevirti-nekepti kiaušinių gaminiai, tad išsirinkau priimtinesnį variantą, be kiaušinių. Tikriausiai bandysiu gamint, įvertinkit receptą, gal esat gaminusios, gal pakomentuosit ką nors, kokių subtilybių mestelėsit. Beje, nesu želatinos tirpinusi piene. Ar jūs kada bandėt? Ar viskas tas pats, kaip vandenėly?

    Sandra, Sandros@pascha, 2006 03 29 14:07
    Kadangi kai kurios damos norėtų kažko naujo velykų stalui, siūlau savo šimtus kartų išbandytą paschos receptą, labai skani ir ypač puošia stalą. Kadangi esu nutekėjusi į stačiatikių šeimą toli nuo Lietuvos, tenka kas met ją gaminti, tiesiog perdariau tradicinį receptą savaip, visiems patinka, taip ir vadina Sandros pascha. Ir taip imame:1,25 kg riebios varškės, 300 g sviesto (ne jokio pakaitalo), 250 g grietinės, 400 g kondensuoto saldaus pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė razinų, sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų, truputis vanilijos, 2 valg. šaukštai želatinos.

    Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į kvadratinės formos plastikinį indą, pabaigoje ant viršaus suberti pistacijas (išėmus iš indo jos turi būti paschos dugne).
    Paimti didelę plokščią lėkštę (gerokai didesnę nei pascha)į ją supilti paruoštą pvz. vyšnių želę, svarbu kad spalva ryški, viską į šaldytuvą nakčiai sustingdyti. Velykų rytą išimate paschą iš formos ir atsargiai dedate ant raudonos želės lėkštėje, ant lėkštės kraštų aš paprastai dedu krokų nuplautus ir nusausintus žiedus, vyras iš kalnų parneša, Lietuvoje tiks ir žydintys geltoni narcizai. Tokia pascha yra tikras stalo papuošalas ir daugiau nereikia jokių priedų. Skanaus.

  43. Virjes says:

    Virjes
    Skaičiau ir aš apie tą pashą, bei nusikopinau tą patį Sandros receptą. Bet kažkodėl nelabai mane ji vilioja. Ar ta pasha panaši į desertinį sūrį su želatinos gabalėliais ar dar kažkas kitoniško?

  44. Virjes says:

    Virjes
    Dar prisiminiau vieną maistuką, kuriuo užkemšu chebrai pilvus. Supjaustau kvadračiukais duoną, apkepinu aliejuje. Tada dedu smulkiai supjaustyto poro, paprikos (jeigu turiu), dešrikės irgi kvadračiukais. Pakepinu ir mušu ant viršaus kiaušinį. Pavartau tvarkingai ir patarkuoju ferm. sūrio ir-į lėkštę. O dar jeigu šviežių krapų – apsivalgymas:) Mano kompanija nebijo svorio padidėjimo:)))))))))))) -taip kad ant viršaus pomidorų padažo ir majonezo drėbtelna. Skanu ir tikrai labai sotu.

  45. COPY COPY says:

    TETULEI- baisingas dekui!Šiemet- trūks plyš, bandysiu darytis pascha. Ale kaip ir visuomet- pražudžiau savo archyva. Vis dievažijuosi, kad atsispausdinsiu, atidedu vėlesniam laikui, o čia- vis kas nors vyksta, kažka reikia perkrauti, kažka valyti kompe. Kai prisimenu- būna pervelu.Taip ir su užseivintais receptais Velykoms šiemet atsitiko. Taip kad- aš irgi Sandros turejau iš VP.Ir man žaliu kiaušiniu naudojimas šiais laikais neįkvėpia pasitikėjimo.Valio! Nebereiks laiko gaišti paieškoms.
    Beje, aš spausdinimo “tecnikoje” pasitobulinau ir kankindamasi bandau nebešvepluoti:) Gal atkreipėte dėmesi?))))))))))))Nes jaučiu, kad reikia pasitempti…

  46. COPY COPY says:

    KEKSAS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS
    1,5 stiklinės cukraus,
    4 kiaušiniai,
    250 g tirpinto sviesto,
    1 stiklinė miltų,
    2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių,
    2 stiklinės įvairių džiovintų vaisių,
    1 stiklinė riešutų,
    1 valg. šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
    1 stiklinė pieno.

    Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. Džiovintus vaisius (abrikosus, razinas, kriaušes, datules ir kt. ) smulkiai supjaustyti. Riešutus susmulkinti.

    Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Tada suberti susmulkintus džiovintus vaisius ir riešutus, gerai išmaišyti. Kepti 65-75 minutes
    Panos- šis receptukas iš virejai.lt
    Labai idomus puslapis,beje.

  47. Virjes says:

    Puslapį radau atsidariau, bet apie tą arbatinį grybą nesurandu. Gal galima aiškiau paaiškinti kur jo ieškoti?

  48. no comments says:

    VISOMS – no comments

    Man ta Sandros pascha irgi labai patiko. Mes su mama senais laikais kazka panausas darydavom: varske, tirpintas sviestas, cukrus zelatina, razinos. Supildavom maiselin ir pakabindavom saldytuve. Sustinges gaudavos toks rieboskas varskes suris. Ale skanu :)))

    Dar apie pigius patiekaliukscius.Studiju metais pakepdavom sasysku griezinelius su svoguniuku, supildavom ta bulgariska leco padaza (pomidoru padazas ir papriku gabaleliai), imesdavom pora saukstu grietines ir valgydavom su makaronais (kriauklemem ar spiralem). :)))

    O siaip merginos as tikrai nesiparinu del tricatniko. Cia toks jau mano juodas jumoras. Pernai as labiau parinauri kad “pzdc pzdc man trisdesimt tuoj bus”, o dabar dzin totaliai:)))))))))))

  49. migle says:

    MIGLĖ
    Dėl pautų marginimo kruopom
    Panos, čia per pietus su savo panom aptarėm visokius kiaušių dažymo būdus.Tai, pasirodo, ne tik su ryžiais dažo -ir perlinės kruopos tinka.Tik grikiai -nelabai -greitai išsipučia ir vazdelis jau ne tas
    O tų visokių patiekalų, kur savo pradangintuose arxyvuose turėjot -nepamirškit pasiieškot MŪŠIŠKIAME:) suštabeliuotų patiekalų receptyne 🙂

  50. Virjes says:

    Virjes
    Dar prisiminiau- mano tetulė daug metų gyvenusi Rusijoje iš ten ir atsivežė šį patiekalą, kurį vadindavo “makarony pa flotski”. Tai prisimenu virdavo makaronus didelius bet kokius, pakepindavo svogūną ir dėdavo kepeninės pigios dešros. Viską keptuvėje dar pakepindavo.Kai buvom vaikai man labai būdavo skanu, manau, kad ir nebrangu. Dabar tai kepenų galima sakyti nevalgau visai, nebent labai jau gera kompanija pasitaiko:)

  51. Virjes says:

    Virjes visoms , kurios nori arbatinio grybo.
    Perskaičiau atidžiai nucopytą ruskai tekstą ir radau kaip jį pasigaminti. Man atrodo, kad ir jūs tai praleidot kaip ir aš, nes ieškot rasodos. Tai va . Bandom?
    “Вы можете сами вырастить чайный гриб.Для этого купите бутылку натурального яблочного уксуса без консервантов, поставьте в тёмное место на2-3 месяца.Образовавшийся осадок сцедите и поместите в подслащенный чай.”

  52. Virjes says:

    Virjes
    Ką reiškia-сцедите- gal nukošti. Susidomėjau, kad negaliu:)))))))))

  53. migle says:

    MIGLĖ -VIRJES
    Tikrai “nukošti”.O aš užsidegiau tom užkandėlėm “ant duoniukų” .Sakyč, esam su tavim kaipo ir laimės kūdykėliai:)
    Taigi visai šalia mano kontoros yra ne tik turgelis, bet ir duonos kepyklėlė !!!
    TAIGI DUONIUKAMS TEŠLUKĖS PRASIMANYT TIKRAI ŠANSŲ YR:) 🙂 🙂

  54. Teta says:

    TETA DĖMESIO

    Vienas mano draugas internautas is Belarusijos atsiunte man tokią žinutę, kad EUROPOJE siaucia naujas virusas. Jis patarė man pasiųsti šią žinią visom savo draugėm. Jis dirba Minske stambioje internetinėje firmoje ir žino ka sako.

    Soltan (02:20 PM) :
    Контакт Narcissa Malfoy (322123582) не принимай!!! Это вирус!!! Винда летит при первом выключении компа. А если кто-то из твоих контактов его словит, то он у тебя будет автоматически. Так что скопируй это и перешли всем!!!!

    SAUGOKITES,nes suės kompą. O dabar einu skaityti, ką jūs čia per dieną prirašėt 🙂 🙂 🙂

  55. Teta says:

    TETA – VIRJES APIE ARBATINĮ GRYBĄ

    Dabar tiksliai nukopinau adresą: http://millionmenu.ru/rus/contact/talks/phorum1/them104/ , ten neįeinant į komentarus, neleidžia komentuoti, bet gali perskaityti ką mano apie jį komantatoriai, yra ir sekantis lapas, bet jo neskaičiau, jei nerasi, galesiu nukopinti ir įdėti. Pasakyk, ar radai? OK? 🙂

  56. Teta says:

    TETA DAR APIE TĄ GRYBĄ IR ŠIAIP

    Taip, tas žodis reiškia -“nukošti”,pasiskaitykit mano komentarą Nr.24. Teisingai MIGLE pastebėjo, kad kažin ar LT dabar galima rasti obuolių acto be koncervantų 🙁 Rudenį bus galima pačioms pasidaryti, kai bus obuolių ir spausim iš jų sultis. Da bėda – ten neparašyta,bent aš neradau,:( kiek cukraus/arbatžolių/H20 pilti į jį, kaip prižiūrėti, kada jį maudyti, kada dalinti (jis perauga/pasensta).

    PANOS, o kaip jus seivinat savo archyvus? Aš atsidariau naują failą Windws’e, ten įsivedžiau naują dokumentą “KULINARIJA”, o ten skyreliai. Kai tik padarau copy, iš karto atsidarau Windows, įsirašau prie reikiamo patiekalų pavadinimo ir – grob/mogila :), tfu, tfu, tfu dar nė karto manęs nepavedė šis dalykėlis:)

    Vis galvoju apie tą “PASCHĄ” 🙂 Na, aš jau kilusi iš vln, kur lietuviai+rusai+lenkai+baltarusiai, bet tik prieš kokius 5 m. išgirdau iš savo kaimynės sulietuvėjusios rusės, kuri jau 30m. gyvena musu mieste, o kilusi ji kazkur netoli nuo Juoduosios jūros. Man buvo didžiausias stebuklas tas kūrinys iš ryžių 🙂 Jinai daro saldu, jau rašiau “anais laikais” su razinom+ džiovintais/pamirkytais (šviesiais) vaisiais+ įvairiaspalvių saldainiukai. Ryžiai gerai suvirti. Reiks nueiti pas ją ir pasitikslinti (ji gyvena mano laiptinėje). Reikia manyti, kad ji žinos autentišką, jos regionui būdingą receptą

  57. migle says:

    MIGLĖ -TETAI
    Būtinai nueik, įdomu gi:) Beigi, merginos, nepamirškime ir apie mūsiškus tautiškus/autentiškus valgius.Aš jau paleidau “įsakmų prašymą” kelioms savo pažįstamoms, kad pažebravotų savo kraštuos, kelios kaip ir prisižadėjo.Viena -dzūkiškų bandų ir pan., kita -iš ‘PaUtenas’ autentikos .Vienžo -galimybių ribose -nesnauskim.Bo bėda bus, jei marčios ir anūkės vien picas kept ir pertrintas pievagrybių sriubytes virt mokės:):)

  58. migle says:

    MIGLĖ -VISOMS
    Tarp kitko, merginos- kelis komentarus mūsų svetainėj yra palikęs V.Sakas -kąstinio rec. ir kažkurioj aštrioj sriuboj.Vieną cituoju čia:
    Komentaras:
    Padruskina, papipirina ir paprieskoniuoja rusai. Lietuviai druska, pipirais, prieskoniais valgius gardina, paberia, pabarsto ir t.t.
    V.Sakas

  59. migle says:

    MIGLĖ -UŽSIENIETEI
    Sveikutė,
    Matau -iš ugninės sriubos komentaro -kad jau pasirodei:)Kaip laikais, kaip nuotaikos prieš Vėlykas?Ar jau suki ‘makuferį’:) aplink šventinio stalo repertuarą?

  60. Virjes says:

    Virjes
    Sveikos mergučės! Dar miegas nekankina?

  61. migle says:

    MIGLĖ -VIRJES
    NEE-AAA:)
    Kas geresnio?

  62. Virjes says:

    Gero kaip ir nieko. Išleidau kaimynką namo ir galvoju truputuką paieškosiu kompanijos, kol miegoti nenuvarė:)

  63. Virjes says:

    Tiesa. Šiandien buvau pavaišinta labai skaniu šernienos kepsniu. Viskas išklausinėta- bus įgyvendinta ir aprašyta.

  64. Virjes says:

    Labanakt:)

  65. migle says:

    Miglė -VIRJES
    BŪTINAI APRAŠYK ! Matai, žvėrienos klausimais tu pas mumi kaipo ir “krūta” “įdarbinta”:) 🙂 🙂 RAMIOS NAKTIES IR GRAŽIOS RYTDIENOS:) 🙂 🙂

  66. migle says:

    Sveikos, panelikės.
    Nu va -tik prisirpsti šventinei nuotaikai, tai sopulunga tėvynė Lietuva tau politikieriško s hudo gabalą ant akių
    uždrebia:( Kaip suprantu -skandalas neeilinis, kvepia dideliu bardaku ir jemelios caravimu:(
    Nepykit, kad nusižengiu kaipo ir nerašytam susitarimui apie tokius dalykus prie valgio nekalbėti,ale baisiai jau reikalas rimtas:(Ką jūs manote, kas čia įvyko ir kas dabar bus?

  67. no comments says:

    Man vakarykste zinia apie Palausko atstatydinima buvo kaip peilis i sirdi :(((( Gal mes apie ji nieko nezinom, gal jis gudrus lapinas… BET!!! Nu nezinau, bet man jis atrode vienintelis garbingas politikas musu politikieriu lizde :((( Apie Adamku tai patylesiu… jau ir taip paskutiniu metu nuli pagarbos jam jauciau… bet dabar…. man geda 🙁

  68. migle says:

    MIGLĖ
    Na, man labai juokinga, kad Paulauckutį atstatydino tipo už bardaką kancelairijoj.Taigi net mano kaime viešai žinoma paslaptis, kad jis prastuminėjo visokius durnus įstatymus, palankius vaistinių mafijai, šitam versle jo nemenki interesai.Dėl Adamkaus tai mūsų požiūriai skirtingai -bet, manau, tai nėra svarbu, suaugę gi žmonės:) Bet kad Kubilius pasirašė ant Jemelios -tai čia man šakės su šakutėm viename:( Konservams seniai reikėjo savo viršūnėles keist -mat nepopuliari ji tautoje, nėra atsinaujinimo.O dabar jau kad suskėlė xebrytė, tai nežinau, ar atsiplaus kada:(
    Na,nemyliu aš AMB su Kristina -nors tu ką.Bet dėl to rašytis ant jemelios? 🙁
    uŽ KĄ BALSUOT, JEI TIE SUSIPEŠĘ GAIDŽIAI DAR IR PIRMALAIKIUS RINKIMUS UŽFUNDYS?
    Ir išvis kas bus su mūsų ekonomika, kol jie tam xaose murdysis -kur pakryps euro reikalai, kas bus su mažeikiais, sveikatos ir kitom reformom ir to pasekoje -su visa mūsų visų ant kortos pastatyta bent sąlygina ir simboliška gerove? Ai, nepamiršau aš dar tos rusijos krizės ‘skersvėjų’ ant mūsų visų galvų -ačiū, ačiū, daugiau nenoriu:(
    Apmaudu, kad dabar tipo SAVI, padlos riebios,prarajon tautą rita..:(

  69. no comments says:

    Miglei (no commets)

    Nu matai… as apie prezidenturos virtuve biski neskaniu dalyku zinau, tai todel man Adamkus didelio susizavejimo nebekelia 🙁

  70. Teta says:

    TETA

    Ir aš nežinau, nežinau, kas bus. Nervas ima ir tiek 🙁 kai sėdžiu namuose, tai TV visą laiką įjungtas. Per rusišką PBK, jau nuo pat 12 val. ėjo bėganti eilute, kad TTV programoje yra svarbiu pakeitimų. juk tas kanalas transliuojamas iš Rygos, o jį kontroliuoja Kremlius. Lietuviškos TV programos nieko nesake apie pakeitimis. Šitai mane gąsdina, kad Kremlius duoda “ukazus” O Adamsius, lyg nieko nežina, nieko negirdi, patarėjai jam meluoja 🙁 🙁 :(, dieve koks nesvietiškas naivumas. Kai kada patogu nieko negirdėti, nieko nežinoti. O ir patarėjai- vienas juokas, ar ašaros, nzn, nei kaip pavadinti. Greičium tikėjau nuo pat pirmos sekundės, o tie teisėjai, na ir kas kad jų 7 vnt., susitarė kaip šliužai, o Predidentas užsipuolė greicių, kaip didžiausią priešą, bet yla išlindo. Nu sh…das stipriai “kvepiantis’, o kas bus ateiti??????? Badas, ūbago terba ir lazda. tada jau reiks rašyti receptus su kuo valgyti virtą neluptą bulvę. Čia spec. Suruošta per Velykas,nes žmonės švęs, girtaus (didesnioji masė) ir bus pofik, kas dedasi, o jie ten -draskyssis prie lovio, dalinsis postus, LT- skandins. Juk taip? Ruskiai irgi savo išpuolius prieš LT vykdydavo šventadieniais 🙁 🙁 🙁

    Buvau nuėjusi iš ryto pas kaimyne dėl pashos, bet kažkur išėjusi yra, palikau jai laiškelį, gal pati ateis pas mane, tai užsirašysiu ir įdėsiu 🙂

  71. Teta says:

    TETA APIE PASCHĄ

    Buvo atėjusi kaimynė. Ji paaiškino, kad pascha yra daroma du kartus per metus: per Kūčias ir per Velykas. Per Kūčias -daroma iš ryzių, džiovintų vaisių,spalvotų,tipo “jūros akmenėliai” saldainiais, varškės, o per Velykas yra kepama didelė “boba”,į aukščiausios rūšies persijotus kviet. miltus dedama daug kiaušinių, sviesto,sutarkuojama citrinos žievelė, įpylama romo, dėl kvapo, kepama aukštoje formoje. Prieš kepant ant “bobos” viršaus šonų,daromi visokie prilipdomi ornamentai. Į ornamentų tešlą galima dėti kakao, kad skirtusi spalva.Išėmus iš formos, apibarstoma miltiniu cukrumi. Pascha turi būti aukščiausiai iškilusi virš kitų patiekalų. Proporcijų ji man nepasakė, nes senai bekepė ir šiemiat nekeps. Taip kepdavo jos mama, o per tiek laiko Lietuvoje, jau viską užmiršo, kepė porą metų,kai atvyko čia gyventi, o paskui šeima, vaikai maži…

    Tai tiek žinių iš virtuvės, o Lietuvoje tikra velniava darosi, girdėjau, kad ir V.Blinkevičiūtė atsistatydino ir dar bent 5. Reiks sekti TV vakare, o dabar nėra jokių transliacijų iš Seimo, matyt patys nebežino ką bedaryti 🙁

  72. migle says:

    Tai va -liūdesys totalus 🙁 Aš iš nervų per pietus net šilkinį švarkelį nusikoviau – -nuolaidos buvo 50 proc.Būsiu dabar tokia ryžai/uodai dryžuota su peteliške po kaklu 🙂

  73. no comments says:

    MIELOSIOS!!!!!!!!!!!

    Zodziu nieko nebespeju, bet!!!!!!!!!!!!! Labai noriu palinket Jums graziu, siltu Velyku, gausaus stalo, gausaus artimuju burio prie to stalo ir gero laiko!!!!!!!!!!!!!!! Buckis visoms!!!!!!!

    no comments 🙂

  74. Virjes says:

    Sveikos mergučės! Matau politika visiems jau galvas susuko. Aš stengiuosi nesigilint perdaug ir nesnervint, nes ką čia biednas žmogus padarysi… O pripuolus prie lovio velniažin kokios mintys apimtų. Bet aš čia taip – lietuviškai- neimkit dabėn:)
    Migle, kur man padėt šernienos kumpio šedevrą, nes paskui gali ir išgaruoti iš mano makufelio, nes oi kokios ten pavasariškos mintys sukasi:)))))))) Kartais ne do pečiaus:)Gal į žvėrieną?

  75. migle says:

    Migle -virjes
    NAGI KLOK I KOMENTARA SITA -AS PASKUI PERKELSIU

  76. migle says:

    MIGLE -NO COMMENTS
    Brungioji, aš vis mąstau apie tuos tavo kotletukus iš kapotos vištos krūtinėlės, kur grietinėle apipili.Kaip ir kyla noras dar ir primarinuoti mėsuką visokiom paprikom ir pan.Kaip manai -ar ir tokiu atveju grietinėle užpilt yra prasmė, ar susipjaus kaip nors?

  77. Virjes says:

    Virjes
    Taigi. Imam šernienos kumpį su visu kaulu ir pamarinuojam su “Santa marijos” žvėrienos prieskoniais, bei citrinos sultimis kokias 2-3 dienas vis apversdamos ir pabadydamos virbalu. Žinoma laikyti reikia šaldytuve. O prieš kokias 2-3 val prieš kepant užpilam gatavu marinatu aštriu( bėda -išgaravo pavadinimas iš galvos), bet jo yra pridėta prie visų prieskonių tokiuose mėlynuose pakiukuose. Užpilam, pamasažuojam kumpiuką, pavartom vis ir kepam folijoje apie 1-1,5val. Kai baigia kept- praplėšiam foliją ir leidžiam apskrusti. Kartu patiekiamos ir keptos orkaitėje bulvės( galima ir su lupenom). Jau skonis- pasaka, net dabar seilė varva pagalvojus. Tiesa, ant stalo dedama visas cielas kumpis,nesupjaustytas, kad vaizdas būtų.

  78. Virjes says:

    Virjes
    Nežinau kaip kas šį posakį supras- bet jis man labai prilipo. Tai iš tekstų.lt
    Visi mes mirsime arba dvėsime. Kaip kam patogiau.
    Mirštame ar dvesiame ir dabar, kiekvieną dieną, valandą, minutę ir sekundę. Šitą procesą mes vadiname gyvenimu. Blaškomės, kažko ieškome, kažką veikiame tam, kad užsimirštume. Kad užmirštume, jog mūsų greitai nebebus.O norint ištverti, svarbu maitintis ir tuštintis. Naktinis puodas ir dubenėlis – štai du poliai.
    Na ar tai netiesa?

  79. no comments says:

    Migle,

    oj nenenene – ten firminis Astros kepsnys!!! Ji Kaune sugalvojo garsios kavines Astra virejai. Jis gaunas toks svelnus svelnus 🙂 Paprika sugadintu viska 🙁

  80. tetule says:

    Lakstau baisiausiai visur ir bijau, kad nespėsiu. Berods užfiksavau, kad No comments nedirbs daugiau šią savaitę, kad paskutinis darbadienis jau šiandien. Tai jei neklystu – sveikinu iš kanlo, brangioji, linkiu, kad gyvenimėly tavo visom prasmėm tokių pavasariškų dienų kaip šiandien kuo daugiau būtų. Ir kad tie 30 būtų tik gražiai brandaus, protingo, vertingo tau ir visiems tavo mylimiems žmonėms pradžia. Na, ir žinoma, kad nepaneigtum to posakio: Kupiškėnai – geri žmonės, tiesūs jų keleliai. Sveikinu, sveikinu, ilgiausių metų ilgiausiųųųųųųųų!!!!!!!!!!!!!!

  81. no comments says:

    Tetule,

    ACIU!!!!!!!!!

    Mergicos,

    nezinau ar per atostogas pavyks ilyst i interneta, todel jei ka – susimatysim geguzes 2d. :}}}} Pirma karta gyvenime pasiemiau 2 sav. atostogu 🙂

  82. migle says:

    A-joo, tuoj commentos nebus:) Taigi ir aš- kol kas be jokių navarotų- sveikinu,
    O R Y T O J , MERGINOS, TA PROGA ORGANIZUOJAMA VIRTUALI BALIUŠKA
    PRAŠYČ PRADĖT GALVOTI TOSTUS, EILIUOTUS POSMUS (kas moka 🙂 ir iš kalno apmąstyt suneštinį repertuarą 🙂 🙂

  83. migle says:

    MIGLĖ VĖL -NO COMMENTS
    TAi rytoj tavęs tikrai jau nebus?
    TUOMET ‘BALIAVOT JAU DABAR REIKĖTŲ PRADĖT …:)

  84. no comments says:

    no comments

    Nu jo, biski suzaidziau dienelem, perdeliojau ir rytoj as jau atostogausiu :)))

  85. migle says:

    Miglė -NO COMMENTS
    Nu, tai,
    brungioji,
    iš visų plaučių ir širdies sveikinu tave su artėjančiu jaunos moters brandos SUŽYDĖJIMO piku.
    Tu jau ne flencas -per glėžnutis ir berazumis, kurį taip ir tiesias nuskint ne visuomet švelni, atsargi ir geranoriška
    ranka.Jau ir spyglukus užsiauginom, ir išminties kažkiek …:)
    BŪK LAIMINGA, MAŽE,
    BŪK SAVIMI -ATVIRA IR GERAŠIRDE,
    SKUBANTI PAGALBON BĖDAI IŠTIKUS,
    NEPAMAINOMA
    IR PRIE PEČIAUS ,
    IR PRIE SVEČIO.
    Teaplenkia tave visos pasaulio bėdos ir nelaimės,
    TESAUGO ANIUOLAI ir geri žmonės.
    Šiandien, ryt ir visada.

    Su kuo nuoširdžiausia simpatija ir šiluma –

    Vienžo, statau savo firminę lašišą baltam padaže ir kumpio gerą šmotą iškeptą su girtom slyvom.Ir dar -savo pernai netyčiom išrastos tipo “karžygio” trauktinės butelaitį:)

  86. no comments says:

    Migle,

    o jolki palki – nu sugraudinai!!! Aciu :)@@@@@@@

    Vsio, jau dingstu !

  87. migle says:

    aš irgi:)
    vakare vėl būsiu:)))
    balliuška tęsiasi…

  88. COPY COPY says:

    COPY- NO COMMENTAI
    Valio! Siandien po pietu nulekiau i miška ir suskyniau pirmąją žibučių puokštelę. Tai va, virtualiai dovanoju ją TAU- lai išvakarėse papuošia tavo stalą. Linkiu daug juoko, šokių, smagių draugų, malonių pasidraugavimų. Ir būk visuomet tokia, kokia esi- atvira, karšta, linksma, nepasiduodanti .Gražios TAU šventės .
    MERGYCOS- taigi už lango- pilnatis. Tai ir Seime- beprotnamis, kaip periodiškai patapdavo VP, tarkim:)Darbe- irgi jautėsi durnanamio efektas, tad šiandien vengiu blogu emocijų:). Ai, panos, ne tiek JEMELIŲ pergyvenom…Žodžiu- palinkėjimas visoms gerai maitintis, daug šypsotis- va. Ir nebaisūs mums tie…

  89. Teta says:

    TETA NO COMMENTS

    Mergaite, šaunuole, būk laiminga visą laiką, švęsdama visus “apvalius” tortadienius, nebijok metų skaičiaus, jie visai netrukdo būti jaunai.Esi ūginga, temperantinga, energinga- tai labai geri bruožai, lai jie visada pasilieka su Tavimi 🙂 🙂 🙂

    O paskui metų galima tiesiog nebeskaičiuoti, o pradėti švęsti vardadienius 🙂

    SU PAČIU GRAŽIAUSIU JUBILIEJUMI, KURIS SUKAKS BALANDŽIO 14 d., NES KITI BUS DAR GRAŽESNI IR BRANDESNI. Tuoj būsi BALZAKIŠKO AMŽIAUS MOTERIS, O KAS GALI BŪTI GRAŽIAU UŽ TOKIO AMŽIAUS MOTERĮ??? 🙂 🙂 🙂

  90. Teta says:

    TETA COPY

    Žinai, čia, mūsų užuovejoje, ramioje prieplaukoje, net nesijaučia jokių pilnačių :), turėjau net “nubėgti”(ant žodžio -bėgti, specialiai uždėjau kabutes, nes nebėgioju 🙂 )prie kalendoriaus, tiksliai – ryt 19:41 stos pilnatis,o čia taip ramu, taip gera 🙂 🙂 🙂

    Tai ryt baliavosim No comments balių? Juk reikia pasipuošti, pasiruošti skanėstų. Dar nesgugalvojau, ką atsinešti į balių. Sakau, gal kąstinį susukti ir patiekti su mažom bulvytėm, apibarstytom krapais? Bus karštas užkandis. O ryt dar ką sugalvosiu papildomai ir naują patiekalą, kurį dar nebuvau papasakojusi jums visoms. Atsinešiu, o tada ir papasakosiu.O kokia muzika bus ?

  91. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – NO COMMENTS

    Linketi laimes – iprasta ir sena.
    Linketi sveikatos – tau dar per anksti.
    Linkiu ugnies, kuri sirdy rusena
    Ir daug draugu gyvenimo kely…

    SU TORTADIENIU!

  92. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – laba vakara visoms.

    TETAI – Mano zioplumui nera ribu. Kai parsinesiau namo nusipirkta kepimo “maisa”, vyriskis sako, kad mes turim toki namie. Akurat, radau, tik platesni.

    MIGLEI – Linkejimai nuo Moles, perdaviau koordinates. Pastaruoju metu ji labai uzsiemusi, bet ateityje, tikekimes, pasirodys ir sioje svetaineje. Del velykinio meniu. Siandien kaip tik po ranka pakliuvo naujas zurnalas su labai idomiais velykiniais patiekalais. As ju neisbandziau, gal bus kam idomu. Jei bus norinciu, kur juos imesti?

  93. Teta says:

    TETA UŽSIENIETEI

    SVEIKUTĖ 🙂
    na, dabar turėsi įvairių dydžių “rankoves 🙂 Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą 🙂
    Ryt ateik čia, gal MIGLĖ pasakys, kur rytoj “tusinsimės”

    Įmesk kokių receptų iš to žurnalo.Žinai, kad nemoku gaminti saldūmynų, tai ką iš žuvies ar mėsos, nesudėtingo, įdomesnio.
    Iš anksto dėkoju 🙂

  94. RMils says:

    Google Database…

    How add your blog to google database?…

  95. levitra says:

    levitra…

    How add your site to reddit?…

  96. levitra says:

    levitra…

    How add your to reds?…

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011