Užkandėlės iš baklažanų
|komentarų nėra
Markeris
1 variantas
apkepini pjaustytus riekelėm baklažanus aliejuje (aš sudedu po to ant servetėles, nusausinu) tada dedi juos vienu sluoksiu į didelę lekštę, pabarstai šiek tiek druska/pipiriukais. Į tą pačią keptuvę įspaudi česnako (nepagailim) ir kartu riekelėmis pjaustytus pomidorus apkepini. Pomidorus uždedi antru sluoksniu ant baklažanų. Pipiriuko ir druskytės nepamirštam. Galima jau valgyti, galima dar pridėti tuno iš skardinės – man skanu abu variantai.
2 variantas.
Baklažanus supjaustai kubeliais. Padarai skystą tešlą iš vieno kiaušinio, miltų ir vandens. Baklažanus sumeti į tešlą, išmakaluoji ir kepi keptuvėje. Kol kepa- susmulkini žalią agurką . Iškepusius baklažanus suverti į dubenį, įdedi smulkintą agurką ir pašlakstai sojos padažu.
…. Pirmą variantą valgau gan dažnai antrą – kai pabosta pirmasis