Įdaryti vafliai blynų tešlos apvalkale
|1 komentaras
Virjes :
Imam tuos kvadratinius vaflius ir ant vieno lakšto tepam jau paruošto mėsos faršo nestorą sluoksnį( galim faršan dėti svogūniuko , priekonių- pagal skonį) , kitu vafliu užvožiam, tada supjaustom ( šiaip tai truputį palaukiu, kol pabrinks, tada geriau pjaustosi) kvadračiukais arba kitaip. Pasidarom blyninę tirštoką tešlą- merkiam (apvoliojam) tą blyną į tešlą ir kepam. Reikia kepti ant silpnesnės ugnies, kad gerai iškeptų faršas. Jeigu dėsi virtą faršą- viskas gausis greičiau.
Dar dariau tokius gaminau su bulvių koše , svogūniukais pakepintais ir krapais – irgi neblogai gavosi. Su varške irgi skanu..
ziema
Vaikams dar labai patinka, kai tarp vaflių tepi tirštą obuolienę. Vafliai bekepant susileidžia, o kandant blynuką jauti ir skanią uogienę.
Virjes, o man mintis ka tik sove – ta farsa galima pakepint biski ant keptuves pries pakuojant i vaflius. toki paruost kaip cili sriubai. turetu but pikantiskai skanu?