Alyvuogių užkandėlė su balzamico actu prie vyno taurės
|komentarų nėra
Markeris
1 1 ltr. stiklainis juodų alyvuogių (gali būti ir su kauliukais- kuo didesnes, tuo skaniau);
4-5 nemaži česnako dantukai, supjaustyti į 6-8 dalis;
alyvuogių aliejus;
juodasis balzamiko actas;
bazilikas,mairūnai,raudonėlis –
žolelės gali būti ir džiovintos, bet šviežios išvis fantastika 🙂
Nuo alyvuogių nupilam pusę skysčio . Likusią pusę su visom alyvuogėm suverčiam į dubenį, kuriame jas paliksime ~ 30 min. pastovėti. Įberiam smulkintą česnaką, šliūkštelnam alyvuogių aliejaus, balzamico (pilam iš akies , bet kad neplaukiotų – maždaug iki pusės uogų), visas prieskonines žoles. Išmaišom viską ir paliekam pusvalandžiui.
…. Man ir be nieko skanu buvo, draugė su prancūzišku batonu kapojo, jos vyras dar fetos sūrio kartu užkando, bet prie taurės vyno ištirpo visas litrinis stiklainis
Tiesa, anądien liko skysčio, kuriame alyvuogės mirko, ir man tiesiog pagailo jį lauk išpilti . Tad šliukstelėjau ant vištos krūtinėlių, šiek tiek druskos pridejusi,prieš kepdama jas orkaitėje . FANTASTIKA ❗ ❗ ❗