Alyvuogių užkandėlė su balzamico actu prie vyno taurės

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Markeris

1 1 ltr. stiklainis juodų alyvuogių (gali būti ir su kauliukais- kuo didesnes, tuo skaniau);
4-5 nemaži česnako dantukai, supjaustyti į 6-8 dalis;
alyvuogių aliejus;
juodasis balzamiko actas;
bazilikas,mairūnai,raudonėlis –

žolelės gali būti ir džiovintos, bet  šviežios išvis fantastika 🙂
Nuo alyvuogių nupilam pusę skysčio . Likusią pusę su visom alyvuogėm suverčiam į dubenį, kuriame  jas paliksime ~ 30 min. pastovėti. Įberiam smulkintą česnaką, šliūkštelnam alyvuogių aliejaus, balzamico (pilam iš akies , bet kad neplaukiotų – maždaug iki pusės uogų), visas prieskonines žoles. Išmaišom viską ir paliekam pusvalandžiui.
…. Man  ir  be nieko skanu buvo, draugė su prancūzišku batonu kapojo, jos vyras dar fetos sūrio kartu užkando, bet prie taurės vyno ištirpo visas litrinis stiklainis :)

Tiesa, anądien liko  skysčio, kuriame alyvuogės mirko,  ir man tiesiog  pagailo jį lauk išpilti . Tad šliukstelėjau ant vištos krūtinėlių, šiek tiek druskos pridejusi,prieš  kepdama jas  orkaitėje . FANTASTIKA ❗ ❗ ❗

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011