Kepsnys „Stumbro ragas”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

 

Jautiena (išpjova) -porcijiniais gabaliukais, Muškato riešutas , Kardamonas.                   

Įdaras:Rūkyti lašinukai ,  ,Sviestas ,Pakepintų morkų masė ,Fermentinis sūris  ,Kmynai.Aliejus kepimui.

Trapi tešla:Miltai ,Sviestas,Kiaušiniai ,Svogūnai ,Kmynai

Garnyras:Keptos bulvės ,Virtų morkų masė,
Fermentinis sūris,Krienų padažas

Daržovių garnyras:Burokėlių salotos su kmynais ,Švieži agurkai arba Marinuoti agurkai ,Švieži kopūstai ,Petražolių lapeliai,Užpilas salotoms su citrinų rūgštimi;

Jautienos išpjova supjaustoma trikampio formos gabalėliais, išpurenama, pabarstoma prieskonių mišiniu ir 1 val. palaikoma. Ant viršaus dedamas įdaras ir daromas rago formos pusgaminis. Pusgaminio galai apvyniojami dantytais kraštais pjaustyta tešla ir kepama orkaitėje.
Įdaras: rūkyti lašiniai supjaustomi kubeliais. Morkos sutarkuojamos ir pakepinamos. Tarkuotas sūris sumaišomas su rūkytais lašiniais, morkomis ir nuplikytais kmynais.
Trapi tešla:miltai, sviestas, kiaušinis, druska, pipirai, sutarkuoti svogūnai ir kmynai sumaišomi ir laikomi šaltai 1 valandą. Tešla iškočiojama 0,3 cm storio lakštais.
„Stumbro ragas“ patiekiamas su keptomis bulvėmis ir užkeptomis su sūriu morkomis. Puošiamas morkos rožele, kuri dedama šalia pagrindinio patiekalo, užpilama spiritu ir uždegama.

Daržovių garnyras su užpilu ir krienų padažas paduodami atskirai.

Apkeptos su sūriu morkos:
nuvalytos morkos išverdamos, supjaustomos statinaičių forma (4–5 cm aukščio), pabarstomos tarkuotu sūriu ir apkepamos.

……….Šaltinis -“Maisto gaminimas ir receptai”

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011