Įvairūs kepsniai iš tradicinio mūsų kavinių repertuaro

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

migle

Šaltinis:”Maisto gaminimas ir receptai”


Pokylio kepsnys

Kiauliena (nugarinė)
117 110

Įdaras:Šaltai rūkytas kumpis 26 20
Svogūnai 24 20
Džiovinti grybai 7,5 7,5
Sviestas 10 10
Fermentinis sūris 11 10
Miltai 3 3
Aliejus 5 5

Padažas:
Grietinė 40 40
Aštrus pomidorų padažas 15 15
Marinuoti obuoliai 36 20

Garnyras:
Pagerinti bulvių kroketai 50 50
Krepšelis 20 20
Šutintos morkos 30 30
Riebaluose kepti svogūnai 20 20
Švieži pomidorai 59 50
Alyvos 25 25
Marinuoti obuoliai 45 25

Kiaulienos nugarinė supjaustoma porcijiniais gabalėliais, lengvai išpurenama, pabarstoma druska, pipirais, dedamas įdaras, daromas ovalios formos pusgaminis, pavoliojamas miltuose ir kepamas. Baigiamas kepti orkaitėje.

Pokylio kepsnys patiekiamas su bulvių kroketais, taukuose keptais svogūnais, šutintomis, kubeliais pjaustytomis morkomis, sudėtomis į krepšelį, papuoštas žalumynais.

Padažas ir daržovių garnyras paduodami atskirai.

Įdaras: kubeliais supjaustytas kumpis, virti džiovinti grybai, svogūnai pakepinami su sviestu, pridedama kubelis supjaustyto olandiško sūrio ir sumaišoma.

xxxxx
xxxxx
. Kepsnys „Vilnius“

Vištiena (filė be odos)   239 86
Įdaras:
Kiaušiniai ¼ vnt. 10
Sviestas 17 17
Petražolių lapeliai 1,4 1

Miltai 3 3
Kiaušiniai ¼ vnt. 10
Džiūvėsėliai 14 14

Riebalai 15 15
Batonas 25 25
Sviestas 5 5
Skrebučio masė 20

Garnyras:
Keptos bulvės 100 100
Marinuoti obuoliai 55 30
Marinuotos slyvos 36 20

Sviestas 10 10

Vištienos file išpurenama, ant vidurio dedamas įdaras ir daromas ovalios formos kepsnys. Pusgaminis pavoliojamas miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir kepamas riebaluose.

Porcijai patiekiamas vienas kepsnys, uždėtas ant skrebučio su garnyru, užpiltas sviestu, papuoštas žalumynais.

Įdaras: virti kiaušiniai ir petražolių lapeliai susmulkinami ir sumaišomi su sviestu.

………………p.s.Šie du skaičiai reiškia gr. -žaliavos/gatavo gaminio ar pusgaminio  -1 porcijai

Šiaip jau manau, kad daugumoje tai tradiciniai, “klasikiniai”   kavinių/restoranų receptai.Tačiau  bepigu improvizuoti, kai…pradžiamokslį įkirtai :mrgreen: Dar gerai ir dėl to, kad kartais kokioje kavinėje  paužkandžiavus skaniai  užsimanai patiekalą atgamint “namų ūkyje “-detalės ir išgaruoja  🙄:lol:

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011