SUKTINUKAI “RAGANOS KEPSNYS”.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

No comments 

Reikės: 0.8 kg jautienos filė; Prieskonių (pipirų, baziliko, druskos, kitų mėgiamų prieskonių);  0.3 kg rūkyto kumpio arba šoninės (pjaustyta storesnėm ilgom juostelėm – per visą suktinuko ilgį);  1 indelio krienų, 1 kiaušinio,džiuvėsėlių.  

Jautienos FILĖ susipjaustom riekelėmis, lengvai pamušam mėsos plaktuku arba išmaigom pirštais. Pabarstom prieskoniais  ir vieną pusę ištepam krienų košele. Ant krienais išteptos pusės dedam rūkytos mėsos gabalėlį ir suvyniojam suktinuką. Suktinuką paniruojam: merkiam į kiaušinį, paskuj apvoliojam džiūvėsėliuose. Galima kept keptuveje arba fritiūrinėje. Kepa labai greitai- keptuvėje kiekvieną suktinuko pusę reikia apkepti apie 1,5-2 minutes. Paskuj suktinukus sudėt į skardą, pridengt folija ir kept orkaitėj  apie  5-10 minučių 200 laipsnių kaitroj. Kai ant suktinukų paviršiaus pasirodo tokios putos – mėsos sultys išsiskiria – tuomet suktinukai jau paruošti.  

  Padažai galimi įvairūs. Nuo tradicinio balto padažo su svogūnais, grybų padažo ,svogūnų-pomidorų padažo ir t.t.. Skaniausia- su fri bulvėmis arba bulvių koše. Jei norim  skanaut su orkaitėje keptomis bulvėmis, tai pradžioj bulves reikėtų apvirti, po to jas sudėt į skardą ir aplaistyt aliejum su prieskoniais ir tada kepti. Aš dažniausiai įspaudžiu šiek tiek česnako,įberiu druskos, kmynų. Aliejų šiek tiek palaikau ir paskui juo laistau bulves.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011