KIAUŠINIŲ PATIEKALAI
|komentarų nėra
Kiaušinienė su pomidorais
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 10 g
Pomidorai 1vnt
Nulupti pomidorai supjaustomi skiltelėmis ir kepami įkaitintame svieste. Ant jų paleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio plėvelės, pasūdomi ir kepami 5–7 min., kol baltymai sukietėja.
Kiaušinienė su fermentiniu sūriu
Kiaušiniai 2 vnt.
Fermentinis sūris ~20 g
Sviestas ~ 10 g
Keptuvėje ištirpinamas sviestas, išleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio paviršiaus, pabarstoma tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepama orkaitėje 4 min.
Kiaušinienė „Dainava“
Kiaušiniai 2 vnt.
Kumpis formoje 40,8 g
Džiovinti grybai
Virtų grybų masė
Fermentinis sūris (gabaliukas)
Sviestas (mažas gabaliukas)
Grietinė 25g
Į įkaitintą keptuvėlę dedamas sviestas, keturi stačiakampiai gabalėliai kumpio, kad uždengtų keptuvėlės dugną. Ant viršaus paleidžiami kiaušiniai. Aplink pusiau iškepusius kiaušinius kauburėliais dedama virtų, smulkiai supjaustytų grybų, kurie užpilami grietine ir pabarstomi tarkuotu sūriu. Tada dedama į orkaitę ir kepama, kol paviršiuje susidaro geltona plutelė.
Kiaušinienė „Dainava“ patiekiama pabarstyta susmulkintais žalumynais.
„Ypatingas“ omletas
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Prieskonių mišinys su gvazdikėliais
Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50
Sviestas 7
Prieskonių mišinys su gvazdikėliais: druska, cukrus, susmulkinti česnakai, lauro lapai, malti pipirai, susmulkinti gvazdikėliai sumaišomi.
Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos ir išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedamas sviestas, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.
Omletas su žalumynais
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Prieskonių mišinys su gvazdikėliais 0,1
Petražolių lapeliai 7
Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50,Sviestas 7
Miltai užplikomi su grietinėle ir maišoma, kol pasidaro vientisa masė. Atvėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos, susmulkintų petražolių ir išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedamas sviestas, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.
Omletas su sūriu ir skrebučiais
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Prieskonių mišinys 0,1
Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50
Skrebučiai:
Batonas
Sviestas
Fermentinis sūris ~10
Sviestas 7
Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos ir išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedama sviesto, dugnas padengiamas skrebučiais, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.
Skrebučiai: batonas supjaustomas plonomis trikampėmis riekelėmis ir apkepinamas su sviestu.
Omletas su grybais
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Džiovinti grybai 12,5
Sviestas 5
Prieskonių mišinys 0,1
Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50
Sviestas 7
Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Šiaudeliais supjaustyti virti grybai pakepinami su sviestu.
Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos, išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedama sviesto, dugnas padengiamas pakepintais grybais, supilamas omleto plakinys ir 5–7 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.
Omletas „Pasaka“
Kiaušiniai 1 vnt.
Pienas 15
Sviestas 3
Virti arba konservuoti obuoliai 30
Sviestas 5
Kiaušiniai, pienas, druska sumaišomi, išplakami ir iškepamas omletas. Ant jo viršaus dedama skiltelėmis supjaustytų virtų arba konservuotų obuolių, suvyniojama ritinėlio forma ir 3 min. palaikoma orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.