» KIAUŠINIŲ PATIEKALAI SKANAUS, VISADA!

KIAUŠINIŲ PATIEKALAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 3.33 iš 5)
Loading...

Kiaušinienė su pomidorais

Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 10 g
Pomidorai 1vnt

Nulupti pomidorai supjaustomi skiltelėmis ir kepami įkaitintame svieste. Ant jų paleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio plėvelės, pasūdomi ir kepami 5–7 min., kol baltymai sukietėja.

Kiaušinienė su fermentiniu sūriu

Kiaušiniai 2 vnt.
Fermentinis sūris ~20 g
Sviestas ~ 10 g

Keptuvėje ištirpinamas sviestas, išleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio paviršiaus, pabarstoma tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepama orkaitėje 4 min.

Kiaušinienė „Dainava“

Kiaušiniai 2 vnt.
Kumpis formoje 40,8 g
Džiovinti grybai
Virtų grybų masė
Fermentinis sūris (gabaliukas)
Sviestas (mažas gabaliukas)
Grietinė 25g

Į įkaitintą keptuvėlę dedamas sviestas, keturi stačiakampiai gabalėliai kumpio, kad uždengtų keptuvėlės dugną. Ant viršaus paleidžiami kiaušiniai. Aplink pusiau iškepusius kiaušinius kauburėliais dedama virtų, smulkiai supjaustytų grybų, kurie užpilami grietine ir pabarstomi tarkuotu sūriu. Tada dedama į orkaitę ir kepama, kol paviršiuje susidaro geltona plutelė.
Kiaušinienė „Dainava“ patiekiama pabarstyta susmulkintais žalumynais.

Ypatingas“ omletas

Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Prieskonių mišinys su gvazdikėliais

Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50
Sviestas 7

Prieskonių mišinys su gvazdikėliais: druska, cukrus, susmulkinti česnakai, lauro lapai, malti pipirai, susmulkinti gvazdikėliai sumaišomi.
Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos ir išplakama.

Į porcijinę keptuvėlę dedamas sviestas, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.

Omletas su žalumynais

Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Prieskonių mišinys su gvazdikėliais 0,1
Petražolių lapeliai 7

Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50,Sviestas 7

Miltai užplikomi su grietinėle ir maišoma, kol pasidaro vientisa masė. Atvėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos, susmulkintų petražolių ir išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedamas sviestas, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.

Omletas su sūriu ir skrebučiais

Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45

Prieskonių mišinys  0,1

Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50

Skrebučiai:
Batonas
Sviestas

Fermentinis sūris ~10
Sviestas  7

Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos ir išplakama.

Į porcijinę keptuvėlę dedama sviesto, dugnas padengiamas skrebučiais, supilamas omleto plakinys ir 7–10 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.
Skrebučiai: batonas supjaustomas plonomis trikampėmis riekelėmis ir apkepinamas su sviestu.

Omletas su grybais

Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 45
Džiovinti grybai 12,5
Sviestas 5

Prieskonių mišinys 0,1

Plikinys:
Miltai 5
Grietinėlė 50

Sviestas 7

Miltai užplikomi grietinėle ir maišomi, kol pasidaro vientisa masė. Šiaudeliais supjaustyti virti grybai pakepinami su sviestu.
Pravėsinta masė sumaišoma su kiaušiniais, grietinėle, pridedama prieskonių mišinio, druskos, išplakama.
Į porcijinę keptuvėlę dedama sviesto, dugnas padengiamas pakepintais grybais, supilamas omleto plakinys ir 5–7 min. kepama orkaitėje.
Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.

Omletas „Pasaka“

Kiaušiniai 1 vnt.
Pienas 15
Sviestas 3

Virti arba konservuoti obuoliai 30
Sviestas 5
Kiaušiniai, pienas, druska sumaišomi, išplakami ir iškepamas omletas. Ant jo viršaus dedama skiltelėmis supjaustytų virtų arba konservuotų obuolių, suvyniojama ritinėlio forma ir 3 min. palaikoma orkaitėje.

Omletas patiekiamas užpiltas sviestu.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011