KEPTOS SELIAVOS
|komentarų nėra
Teta,
1 kg žuvų,
aliejaus kepimui, džiūvėselių, kiaušinių, krienų, druska/pipirai.
Seliavas nuvalyti, pasūdyti, pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol pagels.Iškepusios dedamos į pašildytą lėkštę,valgomos su bulvėmis ir krienais su grietine. Galimas dar ir toks priedas: kietai virti, sukapoti kiaušiniai sumaišomi su krienais ir petražolėmis.
TADA seliavos kepamos be kiaušinio plakinio, o tik apvoliotos miltuose.Su šiuo priedu valgau be bulvių, man taip skaniau,bet bandykit abu būdus.
p.s. Patikrinta/išragauta/sukirsta “greituoju būdu
Galima seliavas ir ir virti – daržovių sultinyje ,bet man šiaip sau…
NEPIKANTIŠKA “PASLAPTIS” APIE STINTĄ:
Valyti stintas labai lengva ,praktiškai jos žvyneliai pasakiškai lengvai nusiskuta,bet….
Nupjaunu galvą, ištraukiu tik žarneles(pienius ir ikrai paliekami pilvo viduje).Prie pat stuburo yra pūslelė orui.ŠTAI JĄ BŪTINA IŠTRAUKTI, nes joje yra maži kirminukai, tad geriau net nežiūrėkit to pūslelės turinio,o šaltakraujiškai ištrakt ir išmest 😛