KEPTOS SELIAVOS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Teta,

1 kg žuvų,
aliejaus kepimui, džiūvėselių, kiaušinių, krienų, druska/pipirai.

Seliavas nuvalyti, pasūdyti, pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol pagels.Iškepusios dedamos į pašildytą lėkštę,valgomos su bulvėmis ir krienais su grietine. Galimas dar ir toks priedas: kietai virti, sukapoti kiaušiniai sumaišomi su krienais ir petražolėmis.
TADA seliavos kepamos be kiaušinio plakinio, o tik apvoliotos miltuose.Su šiuo priedu valgau be bulvių, man taip skaniau,bet bandykit abu būdus.
p.s. Patikrinta/išragauta/sukirsta “greituoju būdu

Galima seliavas ir  ir virti – daržovių sultinyje ,bet man šiaip sau…

NEPIKANTIŠKA “PASLAPTIS” APIE STINTĄ:

Valyti stintas labai lengva ,praktiškai jos žvyneliai pasakiškai lengvai nusiskuta,bet….
Nupjaunu  galvą, ištraukiu tik žarneles(pienius ir ikrai paliekami pilvo viduje).Prie pat stuburo yra pūslelė orui.ŠTAI  JĄ BŪTINA IŠTRAUKTI, nes joje yra maži kirminukai, tad geriau  net nežiūrėkit  to pūslelės turinio,o šaltakraujiškai ištrakt  ir išmest 😛

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011