Įdarytas moliūgas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

past/copy iš žurnalo “Laima”

Moliūgas (apie 4 kg),
druskos, pipirų,
300 g raudonųjų lęšių,
60 g pinijų,
3 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
maža aitrioji paprika,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
750 g įvairios mėsos faršo,
500 g ėrienos,
didelis indelis konservuotų pomidorų be odelių,
apie šaukštą džiovintų itališkų prieskonių.

– Nupjauti moliūgo viršūnę. Šaukštu išvalyti sėklyną, vidų pabarstyti piprais, druska.
Lęšius suberti į verdantį vandenį ir virti 3 min. Nukošti pro sietelį, nupilti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Pinijas paskrudinti keptuvėje. Česnako skilteles nulupti ir išspausti. Paprikos ankštį perpjauti, išvalyti sėklas ir sukapoti.
Supjaustytus svogūnus, aitriąją papriką ir česnaką pakepinti įkaitintame aliejuje. Į keptuvę sudėti faršą ir ėrieną. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir pakepinti. Suberti lęšius, pomidorus, pinijas. dar pasūdyti ir pagardinti pipirais, itališkais prieskoniais. Viską sukrėsti į moliūgą ir uždengti viršūnę.
Moliūgą dėti į riebalais pateptą indą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. 45 min.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011