Majonezas namų sąlygomis
|komentarų nėra
vz
Majonezas gaminamas mikseriu, kuris smulkina.
Reikia: 1 kiaušinio, 1 šaukštelio garstyčių, pusės citrinos sulčių, pusės šaukštelio cukraus, druskos ir mėgstamų prieskonių, aliejaus.
Pirmiausia suplakami visi ingradientai be aliejaus. Po to labai plona srovele plakant pilamas aliejus. Jo reikia nemažai, tad neišsigaskite. Aliejaus pilti kol masė sutirštės. Ragauti ir pridėti trūkstamų prieskonių, dar kartą viską sumaišyti. Jei gavosi per skystas dar pilti aliejaus o jei per tirštas galima skiesti vandeniu ar jogurtu be priedų. Norint kad būtų ne toks riebus, galima maišyti su tuo pačiu jogurtu. Žodžiu -pasirinkimo laisvė.
SVARBU ❗ Aliejaus nesupilti viso iš karto, nes nesigaus, liks visi ingradientai atskirai.
Galima gaminti majonezą ir su česnaku, ir su krienais. Jo galiojimo laikas labai neilgas, nes nėra jokio konservanto.