Žuvienė “Marselietė” su šafranu

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

eSeN
4 porcijoms:

0,5 kg lašišos ar sterko;8 austrės;10 mg  šafrano plaušelių;0,5 saliero;100 g porų;100 g pomidorų;100 g svogūnų;50 g morkų;20 g pankolio;20 g pomidorų pastos;
druskos, baltųjų pipirų.
Iš žuvies kaulų ir daržovių išvirti sultinį. Visą gautą masę permalti  ir perkošti per labai tankų sietelį. Gaunamas skaidrus sultinys.
Į lėkštę dedame po 20 g apvirtos lašišos/sterko ir paruoštų (t.y. iš geldelių išimtų ir 10-15 min. apvirtų )austrių. Užpilamas sultinys.
Prie šio sultinio atskiroje lėkštelėje patiekiamas padažas    „Rūdys“.
Jis gaminamas iš 1 skiltelės česnako, 1 virto kiaušinio trynio; 1 virtos ir pertrintos bulvės; 20 g alyvų aliejaus; 1 šaukštelio pomidorų pastos; 10 mg šafrano, druskos; baltųjų pipirų, 1 šaukštelio majonezo.
Šafranas pabrinkinamas žuvies sultinyje. Visi produktai sumaišomi.
Žuvienė “Marselietė” valgoma su batono skrebučiais.
Tete-a-tete“:) restorane šį patiekalą gamina virėjas Rytis Mikalauskas.
 Jis yra prancūzų kulinaro Marcel La Faou mokinys ir reguliariai stažuojasi Prancūzijoje.

panašūs įrašai

10 Responses to “Žuvienė “Marselietė” su šafranu”

  1. migle says:

    Dar klausimėliai 🙂 O lašiša ir sterkas būtinai in corpore abu turi būti šitoj sriuboj, ar tai kaip alternatyvos? O jeigu eina kalba apie vieną žuvies rūšį, tai toms 4 porcijoms turi būti VISO o,5 kg žuvies, ar aš neteisingai supratau.Būč dėkinga už paaiškinimą

  2. eSeN says:

    Taip, zuvies is viso puse kilo – pagal recepta -, bet cia jau kiekvieno skonio reikalas:
    kam patinka skystesne, o kam tirstesne “sriubiene” 🙂
    P.S. as viriau vien is lasisos – man tiko 😉

  3. migle says:

    Miglė eSeN
    Dėkoju už patikslinimą -tuoj pakoreguosiu tekstą, kad visiems būtų aiškiau.Gero savaitgalio 🙂

  4. eSeN says:

    Oi..net nepasilabijau 🙁
    Ir as linkiu gero savaitgalio visoms…:P

  5. COPY COPY says:

    COPY- eSeN

    Oi, aš aišku pavėluotai, gal ir ne į temą, bet
    1-labai šaunus komentaras apie šafraną. Išsamus ir aiškus, net kur nusipirkti galima pas mus, nes anksčiau -tikrai nebūdavo. Dėkinga.
    Jau 7 metai kaip turiu parsivežusi, bet, kai “nukartinau” patiekalą ir nieks nevalgė-taip ir liko jis mano tolimiausiame spintelės kampe.Reiks jam suruošti RENESANSINĮ VAKARĄ. Juolab- įdėtas receptas.

    2- dėl delčios dietos turiu klausimą. Nežinau štai ko- tai nejau kiekvieną dieną tos tvarkos ir meniu laikytis? Tiesiog įdomu.Pagal maisto kiekius- atrodo jokių badavimo simptomų neturėtų jaustis.

  6. migle says:

    Miglė
    Tai va- ir aš turavoju -tikrai labai čiki išguldyta.Būtinai įdėsiu ir ‘anfasan” 🙂 tik biškutuką vėliau .Ir dar ežio porą receptų iš arxyvo atkasiau, ir dar iš komentų ne viską gero išrankiojau,Net jau nepamenu -ar tetulės silkių patalų versijas įpaišiau ar ne -GAL PRIMINKIT, GERAI ?
    Oi, šakės -kiek laiko jau -bėgu su dulkėm muštis 🙂 🙂 🙂 Dzievaž -internetas – na, tiesiog baisulinė zaraza 🙂 🙂 🙂

  7. eSeN says:

    eSeN – COPY

    Taip, kiekviena diena (keturias dienas, tiksliau) taip maitintis. Maisto bent man pakanka, alkana nesijauciu,
    o svoris…KRENTA 🙂

  8. COPY COPY says:

    COPY

    Na, eSeN, jei jau taip- ir aš brisiu nuo pirmadienio į tą bandymą. Na- tiesiog dėl sportinio intereso, nes negaliu patikėti, kad nuo to kiekio- o juk nėra mažai- gali svoris mažėti. O gi man jau kaip ir reiktų susirūpinti:))))))

  9. runkele says:

    smagu čia jus visas surast:)
    Labai džiaugiausi atradusi jus VP , bet pasimaišė ta Anuprijona.
    Pagalvojau, kad netinka man įsiterpt , atrodys, kad aš irgi kokia apsimetėlė.
    Labai noriu bendraut.
    Pradėjau kalbą apie knygas.(ten, VP komentaruose)
    Kažkas mane palaiko. Ačiū. Gero jums visoms pavasario!

  10. migle says:

    Labas runkele 🙂
    Sveika atvykus.
    Jei yra poreikis bendrauti -keliauk į “DISLOKACIJOS VIETĄ” -svetainės pradžioje 🙂
    MIGLĖ

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011