Žuvienė “Marselietė” su šafranu
|10 komentarai
eSeN
4 porcijoms:
0,5 kg lašišos ar sterko;8 austrės;10 mg šafrano plaušelių;0,5 saliero;100 g porų;100 g pomidorų;100 g svogūnų;50 g morkų;20 g pankolio;20 g pomidorų pastos;
druskos, baltųjų pipirų.
Iš žuvies kaulų ir daržovių išvirti sultinį. Visą gautą masę permalti ir perkošti per labai tankų sietelį. Gaunamas skaidrus sultinys.
Į lėkštę dedame po 20 g apvirtos lašišos/sterko ir paruoštų (t.y. iš geldelių išimtų ir 10-15 min. apvirtų )austrių. Užpilamas sultinys.
Prie šio sultinio atskiroje lėkštelėje patiekiamas padažas „Rūdys“.
Jis gaminamas iš 1 skiltelės česnako, 1 virto kiaušinio trynio; 1 virtos ir pertrintos bulvės; 20 g alyvų aliejaus; 1 šaukštelio pomidorų pastos; 10 mg šafrano, druskos; baltųjų pipirų, 1 šaukštelio majonezo.
Šafranas pabrinkinamas žuvies sultinyje. Visi produktai sumaišomi.
Žuvienė “Marselietė” valgoma su batono skrebučiais.
„Tete-a-tete“:) restorane šį patiekalą gamina virėjas Rytis Mikalauskas.
Jis yra prancūzų kulinaro Marcel La Faou mokinys ir reguliariai stažuojasi Prancūzijoje.
Dar klausimėliai 🙂 O lašiša ir sterkas būtinai in corpore abu turi būti šitoj sriuboj, ar tai kaip alternatyvos? O jeigu eina kalba apie vieną žuvies rūšį, tai toms 4 porcijoms turi būti VISO o,5 kg žuvies, ar aš neteisingai supratau.Būč dėkinga už paaiškinimą
Taip, zuvies is viso puse kilo – pagal recepta -, bet cia jau kiekvieno skonio reikalas:
kam patinka skystesne, o kam tirstesne “sriubiene” 🙂
P.S. as viriau vien is lasisos – man tiko 😉
Miglė eSeN
Dėkoju už patikslinimą -tuoj pakoreguosiu tekstą, kad visiems būtų aiškiau.Gero savaitgalio 🙂
Oi..net nepasilabijau 🙁
Ir as linkiu gero savaitgalio visoms…:P
COPY- eSeN
Oi, aš aišku pavėluotai, gal ir ne į temą, bet
1-labai šaunus komentaras apie šafraną. Išsamus ir aiškus, net kur nusipirkti galima pas mus, nes anksčiau -tikrai nebūdavo. Dėkinga.
Jau 7 metai kaip turiu parsivežusi, bet, kai “nukartinau” patiekalą ir nieks nevalgė-taip ir liko jis mano tolimiausiame spintelės kampe.Reiks jam suruošti RENESANSINĮ VAKARĄ. Juolab- įdėtas receptas.
2- dėl delčios dietos turiu klausimą. Nežinau štai ko- tai nejau kiekvieną dieną tos tvarkos ir meniu laikytis? Tiesiog įdomu.Pagal maisto kiekius- atrodo jokių badavimo simptomų neturėtų jaustis.
Miglė
Tai va- ir aš turavoju -tikrai labai čiki išguldyta.Būtinai įdėsiu ir ‘anfasan” 🙂 tik biškutuką vėliau .Ir dar ežio porą receptų iš arxyvo atkasiau, ir dar iš komentų ne viską gero išrankiojau,Net jau nepamenu -ar tetulės silkių patalų versijas įpaišiau ar ne -GAL PRIMINKIT, GERAI ?
Oi, šakės -kiek laiko jau -bėgu su dulkėm muštis 🙂 🙂 🙂 Dzievaž -internetas – na, tiesiog baisulinė zaraza 🙂 🙂 🙂
eSeN – COPY
Taip, kiekviena diena (keturias dienas, tiksliau) taip maitintis. Maisto bent man pakanka, alkana nesijauciu,
o svoris…KRENTA 🙂
COPY
Na, eSeN, jei jau taip- ir aš brisiu nuo pirmadienio į tą bandymą. Na- tiesiog dėl sportinio intereso, nes negaliu patikėti, kad nuo to kiekio- o juk nėra mažai- gali svoris mažėti. O gi man jau kaip ir reiktų susirūpinti:))))))
smagu čia jus visas surast:)
Labai džiaugiausi atradusi jus VP , bet pasimaišė ta Anuprijona.
Pagalvojau, kad netinka man įsiterpt , atrodys, kad aš irgi kokia apsimetėlė.
Labai noriu bendraut.
Pradėjau kalbą apie knygas.(ten, VP komentaruose)
Kažkas mane palaiko. Ačiū. Gero jums visoms pavasario!
Labas runkele 🙂
Sveika atvykus.
Jei yra poreikis bendrauti -keliauk į “DISLOKACIJOS VIETĄ” -svetainės pradžioje 🙂
MIGLĖ