Ravioli -itališki koldūnai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading ... Loading ...

Šaltinis: Skanus.lt

Tradicinis Ravioli tešlos receptas
Ravioli – tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su “Parmezan” sūriu, špinatais ir petražolėmis.

Tešlos gaminimas:

500g. miltų,
5 kiaušiniai,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Sumaišykite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Minkykite ne mažiau 5 minučių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite 4 mm storio paplotėliais. Ant kiekvieno iškočiotos tešlos paplotėlio šaukšteliu išdėliokite įdarą 3-5cm atstumu. Tarpus, esančius tarp įdaro masės, suvilgykite vandeniu ir ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos paplotėlį. Gerai prispauskite viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. Specialiu rateliu arba peiliu išpjaukite kvadratėlius ir juos atskirkite vieną nuo kito. Ravioli sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį.

panašūs įrašai



4 komentarai


  1. Laima sako:

    Kur dedamas alyvuogiu aliejus?

  2. migle

    migle sako:

    Manau, kad į tešlą :roll: Tada ji minkštesnė/švelnesnė gaunasi ;) .


  3. Laima sako:

    tesla akmenine, skonis: visai nieko panasaus i ravioli…
    ar tikrai irasete visus ingridientus???

  4. migle

    migle sako:

    sorry -bet visos pretenzijos taikytinos pradiniam ŠALTINIUI -www.skanus.lt :roll: Šiaip jau belekokios tešlos minkštumo “paslaptis” – ją maigančio rankose ;)

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011