Pankoliai su morkomis:
|komentarų nėra
r
600 g pankolių šaknų, kurias nuvalome, perpjauname pusiau ir supjaustome 1 cm dydžio skiltelėmis,
300 g morkų, kurias pjaustome tarsi droždami pieštuką, gan stambokai, maždaug 0,5 cm trikampėliais,
keli maži svogūnai,
50 g sviesto, truputį vandens ar baltojo vyno,
prieskonių: pusė šaukštelio maltos kalendros, pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų, šiek tiek druskos,
du šaukšteliai citrinos sulčių, vienas šaukštas kapotų petražolių
Pusėje sviesto kiekio pakepinti svogūnus, sudėti kitas daržoves bei prieskonius, uždengti dangčiu, įpilti vandens ar vyno, troškinti ant silpnos ugnies 15 min. Paskui pasūdyti, sudėti likusį sviestą, supilti citrinos sultis ir suberti petražoles. Apibarstyti pankolio lapeliais. Skanu su bulvių koše