DUONA SU FETOS SŪRIU, MEDETKŲ ŽIEDLAPIAIS IR ČIOBRELIAIS
|komentarų nėra
fotonas
375 g miltų (ekstra),
150 g kukurūzų miltų,
2 kiaušiniai,
1 pakelis džiovintų mielių,
225 ml pieno arba ½ pieno + ½ vandens,
1 šaukštas skysto medaus,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
½ mažo šaukštelio druskos,
250 g susmulkinto fetos sūrio,
1-2 šaukštai medetkų žiedlapių,
1 šaukštas čiobrelių.
1. Kildiname mieles: supilame pašildytą pieną, aliejų, medų, įmušame kiaušinius, įberiame žiupsnelį druskos, suberiame sausas mieles ir uždengę suplakame.
2. Į dubenį sudedame fetos sūrį, iškildintas mieles, išmaišome. Nuolat maišydami palaipsniui suberiame miltus. Pabaigoje suberiame čiobrelius ir medetkų žiedlapius. Baigiame minkyti, uždengiame ir paliekame kildinti.
3. kepimo formą plonai ištepame aliejumi, sukrečiame tešlą ir pakildiname dar sykį.
4. Iškilusią tešlą patepame išplaktu kiaušinio baltymu.
5. Ir kepame vidutinio karštumo (160ºC) orkaitėje (vidutinėje lentynoje) apie 40 min.
Nors recepte parašyta, kad su džiovintom mielėm, bet aš tokių nenaudoju…