Traškūs žuvies gabaliukai
|komentarų nėra
Markeris
4 porcijoms reikės:
575 g menkės filė be odos,
druskos, maltų pipirų pagal skonį,
l plaktas kiaušinis,
55 g maltų džiūvėsėlių ,
alyvų aliejaus kepimui.
Padažui:
150 ml neriebaus majonezo,
6 šaukštų rūgpienio,
3,5 šaukšto smulkiai sukapotų mažų raugintų agurkėlių,
2 šaukštų smulkiai sukapotų šviežių krapų,
1 šaukšto smulkintų kaparių ,
2 šaukštų garstyčių tyrės.
Padažo sudedamąsias dalis gerai išmaišykite dubenyje, uždenkite ir padėkite šaltai.
Žuvį supjaustykite siauromis juostelėmis, pagardinkite druska, pipirais, padažykite į plaktą kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Gilią keptuvę (fritiūrinę) pripilkite aliejaus, įkaitinti 180° C ir kepkite jame žuvies gabaliukus, kol taps traškūs ir gražiai pagels. Išgriebus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir įsmeikite po medinį pagaliuką. Patiekite karštus su šaltu padažu, papuoštus krapais bei citrinų griežinėliais.