Traškūs žuvies gabaliukai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Markeris
4 porcijoms reikės:
575 g menkės filė be odos,
druskos, maltų pipirų pagal skonį,
l plaktas kiaušinis,
55 g maltų džiūvėsėlių ,
alyvų aliejaus kepimui.
Padažui:
150 ml neriebaus majonezo,
6 šaukštų rūgpienio,
3,5 šaukšto smulkiai sukapotų mažų raugintų agurkėlių,
2 šaukštų smulkiai sukapotų šviežių krapų,
1 šaukšto smulkintų kaparių ,
2 šaukštų garstyčių tyrės.
Padažo sudedamąsias dalis gerai išmaišykite dubenyje, uždenkite ir padėkite šaltai.
Žuvį supjaustykite siauromis juostelėmis, pagardinkite druska, pipirais, padažykite į plaktą kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Gilią keptuvę (fritiūrinę) pripilkite aliejaus, įkaitinti 180° C ir kepkite jame žuvies gabaliukus, kol taps traškūs ir gražiai pagels. Išgriebus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir įsmeikite po medinį pagaliuką. Patiekite karštus su šaltu padažu, papuoštus krapais bei citrinų griežinėliais.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011