MEDUOLIAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

bzikas

Apie meduolius žinau tokį dalyką: jei norite drėgno meduolio, reikia naudoti kuo prastesnės rūšies rupius miltus (tinka ir rupūs ruginiai). Kadangi namuose turėjau tik tokių, tai su jais ir kepiau.

Iš pradžių sausoje keptuvėje išlydžiau 1 šaukštą cukraus, įpyliau keltą šaukštų vandens, išmaišiau ir įdėjau gal kokius 2 kaupinus šaukštus medaus, 1,5 šaukšto džiovintų apelsino žievelių, sulaužytų gabalėliais ir pakaitinau iki užvirimo. Šiaip, kai noriu aštresnio skonio, kaitinu ilgiau. Manau, gvazdikėliai taip pat nemaišytų, bet neturėjau jų po ranka. Tuo tarpu dubenyje ištryniau ~150 g. sviesto su 2 tryniais. ~ 1 stiklinę smulkiai tarkuotų morkų supyliau į karštą medų, išmaišiau. Kai pravėso -sumaišiau su trynių mase, įmečiau saują razinų, išmaišiau.

Miltų dėjau tiek, kad tešla būtų labai labai tiršta.Kartu su jais įbėriau 1,5 šaukštelio kepimo miltelių. Galiausiai sudėjau su žiupsneliu druskos standžiai išplaktus baltymus.
Išmaišiau, supyliau į skardą, pateptą aliejumi nestoru sluoksniu ir kepiau ~1 val. Paprasta, greita ir skanu.

XXX

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011