Naminis jogurtas
|komentarų nėra
meška sako:
Užvirinam litrą riebaus pieno, virinam 20 min, po to atvėsinam iki 45 laipsnių( kišam pirštą į pieną ir skaičiuojam iki 15 , – jei išlaikom ,vadinasi tinkamas) :lol:. Po to dedam 100 gr natūralaus jogurto Dobilas, išmaišom iki vientisos masės ir laikom per naktį. Iš ryto jau tinkamas naudoti.
Maždaug keturis kaupinus šaukštus pasiliekam kitam kartui. Šis jogurtas , kaip supratote, ne saldus, tad vaikams dedu šaldytų trintų uogų.O pati naudoju salotoms ir pan. vietoj grietinės , labai tinka 😉 .
Virjes
Aš užverdu 2 ltr. pieno su 7 v.š. cukraus ir trupučiu vanilės , tada atvėsinu- aišku įkišu ir pirštą tada dedu 100-120 gr. jogurto indelį, apkloju šiltai ir po kokių 4-6 val. jogurtas gatavas. Aišku , jis saldesnis.