Naminis jogurtas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

meška sako:
Užvirinam litrą riebaus pieno, virinam 20 min, po to atvėsinam iki 45 laipsnių( kišam pirštą į pieną ir skaičiuojam iki 15   ,  – jei išlaikom ,vadinasi  tinkamas) :lol:. Po to dedam 100 gr natūralaus jogurto Dobilas, išmaišom iki vientisos masės ir laikom per naktį. Iš ryto jau tinkamas naudoti.

Maždaug keturis kaupinus šaukštus pasiliekam kitam kartui.   Šis jogurtas , kaip supratote, ne saldus, tad vaikams dedu šaldytų trintų uogų.O pati naudoju salotoms ir pan.  vietoj grietinės , labai tinka 😉 .

Virjes

 Aš užverdu 2 ltr. pieno su 7 v.š. cukraus ir trupučiu vanilės , tada atvėsinu- aišku įkišu ir pirštą tada dedu 100-120 gr. jogurto indelį, apkloju šiltai  ir po kokių 4-6 val. jogurtas gatavas. Aišku , jis saldesnis.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011