Nugarinės kepsneliai įdaryti slyvomis su bulviniais virtinukais.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

r
Tai yra lenkų virtuvės patiekalas.

Reikia:
4 kiaulienos nugarinės gabaliukai
200 g džiovintų slyvų be kauliukų
Marinatas: 50 g aliejaus, 2 skiltelės česnako, mairūnas, saldžiosios paprikos miltelių, druskos, pipirų.

Nugarinės gabaliukus nuplauname ir nupjauname kietas šonines skaidulas. Medinio šaukšto kotu ar savos rankos pirštu darome įdubimą išilgai nugarinės, žiūrėdamos, kad mėsa neprakiurtų. Į tą įdubimą dedame slyvas ir mėsą sutvirtiname mediniu pagaliuku (ar siūlu – r). Tada sudedame paruoštus gabaliukus į indą, užpilame marinatu, delikačiai pamaišome ir uždengiame. Laikome 3-24 val. šaltai. Kepame keptuvėje ar grilyje. Patiekiame su kopytkomis(bulviniais virtinukais).
xxxx

Kopytkos(bulviniai virtinukai)

2 kiaušiniai
1 kg luptų virtų bulvių
2 stiklinės miltų
druskos

Bulves sumalame mėsmale ar sugrūdame, pridedame kiaušinių, druskos, miltų ir suminkome iki vientisos konsistencijos.

Tuo tarpu užvirinam vandenį. Tešlą paskirstome į kelias dalis, padarome 1-1,5 cm ritinėlius. Ritinėlius įstrižai pjaustome į mažus gabaliukus.

Kopytkas porcijomis metame į verdantį vandenį, laukiame, kol išplauks, tada dar palaikome verdančiame vandenyje porą minučių ir dedame į lėkštę.

Jeigu norime, išvirusias kopytkas apskrudiname keptuvėje svieste iki gelsvumo, tada jos tampa traškios ir itin skanios.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011