VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS IR PIEVAGRYBIŲ UŽKANDĖLĖ
|komentarų nėra
Miglė
3-4 porc reikia:
1 vištos krūtinėlės file
~ 150-200 gr pievagrybių
druska/pipirai,
svogūno,
česnako,
krapų.
Karštoms bandelėms –
1 didelis lapas arba 2 mažesni bemielės sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis aptepimui,
žiupsnelis kmynų .
Bešamelio padažui –
1,5 -2 stiklinės vištienos sultinio,
1 kaupinas šaukštas miltų,
1 indelis neriebios(13-15 proc.) grietinėlės,
~1 šaukštas sviesto
Pirmiausiai nedideliame kiekyje vandens su druska/pipirais/česnaku/krapais išverdame kaip guliašui pjaustytą krūtinėlę.
Ant šlakelio aliejaus kepame pievagrybius -su smulkiai supjaustytu maždaug ketvirtadaliu svogūno. Nepamirštam druskos ir pipirų.
Kol vištiena verda, imamės bandelių.
Tešlą iškočiojam plonai,supjaustom skritulėliais ( aš pjasčiau ~ 5 cm diametro stiklinaite). Visus aptepliojam kiaušinio plakiniu ir pabarstom kmynais.Po to dedam viena ant kito po 3-4 vnt.. Ir taip suštabeliuotas būsimas bandeles viename krašte (nedideliam plotely) suspaudžiam stipriau -kad kraštukas gautųsi plonytis, kaip 1 skrituliuko. Sudėliojam skardoje ir kišam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių -maždaug 20-30 min., kol gražiai apskrus.Iškepusios jos išsipučia ir įdomi forma gaunasi -tokios kelios “pūslės” sulipusios.
Kol kepa bandelės ir verda vištukas, pakepinam riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Ant aliejaus(geriausiai -alyvuogių) ar sviesto. Bekepant paskaninam smulkiai pjaustytu svogūnu, druska/pipirais.
Vištienai suminkštėjus imamės bešamelio padažo. Na, kaip jis gaminamas, turbūt visi žinom,bet dėl viso ko surašau: ant sviesto paskrudinam miltus, tuomet pilam sultinį + druska/pipirai, išmaišome gerai.Pabaigoje supilam grietinėlę.
Kai padažas užverda -sumetam į jį virtus krūtinėlės gabaliukus ir keptus pievagrybius. Ant silpnos ugnies bemaišat viską patroškiname drauge. Pakankamai trumpai -vos kelias minutes.
Po to traukiam iš orkaitės iškepusias bandukes. Sudėliojam į lėkštukes po 2-3 ir gausiai apliejam padažu.
Ir kapojam, ir kapojam 😛 😛
>>>>>>>
Jei situacija reikalauja “fanaberijos”, lėkštės kraštelyje dar galima padėti kokį marinuotą grybuką, porą šalavijų lapelių, paprikos/čiliuko trupinuką ir pan. ir t.t. Man atrodo, kad labai puikiai tiktų ir koks užkeptas pievagrybis iš mūsų receptyno 😛