Padažas ir užpilas keptai/virtai lašišai ar skorpionžuvei
|komentarų nėra
r
1. Į keptuvę įmušame du kiaušinius, įpilame du šaukštus šalto vandens, tada dedame truputį druskos ir pipirų bei įlašiname citrinos sulčių kelis lašus.
2. Keptuvę statome ant mažos ugnies ir viską energingai maišome šakute, kol viskas sutirštės. Keptuvę nuimame nuo ugnies.
3. Tada gabaliukais dedame 100 g sviesto, maišome, pridedame 3 šaukštus grietinės. Ir iš karto – ant žuvies. Padažo šildyti negalima.
Miglė
Citrininis sviestas.
Į šiek tiek pasūdytą sviestą(~100 gr.) labai smulkiai sukapojame šviežių krapų, petražolių gerą saują , susmulkinam česnako skiltelę, įpilame citrinos sulčių(dar skaniau -perpus geltonosios ir žaliosios citrinos).Viską gerai ištriname/išmaišome.Nors trumpam įdedam į šaldytuvą.Po to nedidelį gabaliuką šio sviesto dedame ant KARŠTOS žuvies.
Tinka tiek lašišai, tiek skorpionžuvei(ypač jei prieskoniais pagardintą žuvį gabaliukais kepėm folijoje) .Nors ir su šitaip paruošta jūros lydeka turėtų būti skanu 😛