Karpis, farširuotas porcijiniais gabaliukais
|komentarų nėra
COPY
Geriau vidutinio dydžio žuvis, nes labai didelė tinka, kai nudiriam sveiką odą.O čia farširuojame iš karto paruoštą gabaliukais . Darbo yra, bet jau skanu…
Reikia:
1-1,5 kg karpis
2 didelės morkos
2 dideli svogūnai
nepilna stiklinė piene mirkytų džiuvėsių arba geriau batono
2 nemaži burokai
2 -3kiaušiniai
krapai, pipirai, žuvies prieskoniai, druska.
Gerai nuvalę žvynus( su veidrodiniu karpiu vargo nedaug) ir išėmę žiaunas, nuplauname žuvį , nusausiname ir guldome šonu ant medinės lentutės. Aštriu peilio galu pradėję nuo uodegos įpjauname žuvies odą maždaug piršto storumo atstumais- čia pasižymime porcijas- iki pat galvos.
Tada imame KIRVUKĄ , peiliuką įstatome į įpjovą ir tik TAUKŠT kirvuku į tą peilį- ir mums jau porcijos žuvies padalintos. Kai jau priartėjame prie pavojingos vietos, kai prasideda karpio viduriai- atsargiai nukertame galvą ir tuomet jau likusiame stimburyje gražiai išvalome vidurius – nepradurdami tulžies pūslės.Kai viduriai išimti, baigiame kirvuku taukšinti į tas ipjovas ir padaliname visą žuvįį gabaliukus.
Tuomet peiliuko aštriu galiuku gražiai atskiriame mėsytę nuo odos, palikdami su oda patį nugarkaulį, kad prilaikytų formą. Stengiamės nesuplėšyti odos. Pirmi gabaliukai einasi vangiai, bet vėliau- tik žybt 😛 .Išmetame storuosius atsikirtusius šonkauliukus, o jei liko prie stuburkaulio- paliekame.
Mėsmale sumalame karpio mėsą, morkas, svogūnus, dedame mirkytą batoną, kiaušinius ir prieskonius su krapais. Išmaišę visą faršą, gražiai jį sukemšame į likusiais odeles.
Plačiadugnį puodą išklojame žalio buroko skridinėliais. Dar galima svogūno riekelių- bet nebūtinai. Burokasduoda gražią spalvą, o ir reikiamo saldumo.Ant buroko riekelių atsargiai išguldome mūsų karpio skridinėlius,galvą, nukirptą uodegą, užpilame vandeniu – kad ne visai apsemtų, bet panirtų ir, pagardinę vandenį vėlgi druska, prieskoniais, krapais- verdame – apie 1,5-2 val.
Imame didelę lėkštę, gražiai išguldome žuvies forma mūsų farširuotus skridinėlius, užbaigiame visą grožį žuvies galva. Valgoma su krienų padažu, arba tik krienais. Galima krienus sumaišyti su majonezu ,į maišelį įtrenkti kelis šaukštelius to padažo, pradurti mažą skylutę maišo kampe ir plona srovele”apipavidalinti” mūsų ŠEDEURĄ. SKANAUS. 😆