» Kopūstų apkepas SKANAUS, VISADA!

Kopūstų apkepas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

meska

Receptą radau “Editos” žurnale. Gavosi labai skaniai  ir šeimyna gyrė.

 

Reikės: 200gr miltų,100gr.sviesto,150gr kumpio, 2 svogūnų,4 kiaušinių, 700gr. raugintų kopūstų.

Supjaustom kumpį kubeliais, sumetam į keptuvę, čirškinam.Kai paleidžia riebalus – sumetam smulkiai supjaustytą svogūną.Kai svogūnas tampa  skaidrus, metam kopūstus ir troškinam apie dešimt min.

Miltus tuo tarpu metam ant didelės lentos, tarkuojam sviestą, paimtą iš šaldytuvo ir mikliai kapojam peiliu – kol nelieka sausų miltų .Tuomet  ant jų metam vieną kiaušinį  ir tešlą minkom jau    rankytėmis 😛 

Gerai išminkiusios, kočiojam  iš jos ploną lakštą. Metam į kepimo formą ir įkaitintoje iki 200 laipsnių  orkaitėje  kepam 10 min.

Kol kepa, imam likusius tris kiaušinius, išplakam su patinkančiais  prieskoniukais. Į  plakinį įmaišom 150gr grietinės,gerai išmaišom.

Ištraukiam pakepusią tešlą, ant jos metam keptuvės turinį , užpilam karštu grietinės užpilu.Tuomet -atgal į orkaitę ir kepam dar 30 min.

Valgom su kokiu norim užpilu. Man buvo skanu ir be jokio – kaip  kokį pyragą  🙂 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011