Kopūstų apkepas
|komentarų nėra
meska
Receptą radau “Editos” žurnale. Gavosi labai skaniai ir šeimyna gyrė.
Reikės: 200gr miltų,100gr.sviesto,150gr kumpio, 2 svogūnų,4 kiaušinių, 700gr. raugintų kopūstų.
Supjaustom kumpį kubeliais, sumetam į keptuvę, čirškinam.Kai paleidžia riebalus – sumetam smulkiai supjaustytą svogūną.Kai svogūnas tampa skaidrus, metam kopūstus ir troškinam apie dešimt min.
Miltus tuo tarpu metam ant didelės lentos, tarkuojam sviestą, paimtą iš šaldytuvo ir mikliai kapojam peiliu – kol nelieka sausų miltų .Tuomet ant jų metam vieną kiaušinį ir tešlą minkom jau rankytėmis 😛
Gerai išminkiusios, kočiojam iš jos ploną lakštą. Metam į kepimo formą ir įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kepam 10 min.
Kol kepa, imam likusius tris kiaušinius, išplakam su patinkančiais prieskoniukais. Į plakinį įmaišom 150gr grietinės,gerai išmaišom.
Ištraukiam pakepusią tešlą, ant jos metam keptuvės turinį , užpilam karštu grietinės užpilu.Tuomet -atgal į orkaitę ir kepam dar 30 min.
Valgom su kokiu norim užpilu. Man buvo skanu ir be jokio – kaip kokį pyragą 🙂