PYRAGĖLIAI SU LĘŠIAIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Tai tradicinis Suvalkų krašto patiekalas.

xxx

Tešlai(6 pyragėliams)

1 kg bulvių
0,5 kg miltų
1 kiaušinis

Įdarui :

200 gr. lęšių
rūkyti lašinukai
1 svogūnas
grietinė
druska, pipirai

ĮDARAS :lęšius nakčiai užmerkti, rytą nusunkti.Lašinukaus su svogūnais supjaustyti ir drauge pakepinti.Įdėti juos prie lešių ir sumalti.Pridėti grietinės, druskos/pipirų, viską išmaišyti.
TEŠLA: bulves išvirti ir sumalti.Įdėti kiaušinį, druską ir miltus.Suminkyti tešlą kaip kukuliams .(minkyti trumpai, kitaip neiškils) Padaryti maždaug 8 cm skersmens ritinėlį.Supjaustyti jį skersai į 3 cm storio gabalėlius.Iš kiekvieno gabalėlio RANKA padaryti plokščią blyną.Ant viršaus uždėti įdarą, blyną sulenkti perpus ir sulipunti kraštus.Skardą pabarstyti miltais(riebalais netepti).Kepti 1 val. 150 laipsnių temperatūroje.Išėmus užpilti keptų lašinkų ir svogūnų dažiniu.Jei norime atnaujinti tradiciją -pyragėlius paliejame jogurtu, sumaišytu su druska ir česnakais

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011