PYRAGĖLIAI SU LĘŠIAIS
|komentarų nėra
Tai tradicinis Suvalkų krašto patiekalas.
xxx
Tešlai(6 pyragėliams)
1 kg bulvių
0,5 kg miltų
1 kiaušinis
Įdarui :
200 gr. lęšių
rūkyti lašinukai
1 svogūnas
grietinė
druska, pipirai
ĮDARAS :lęšius nakčiai užmerkti, rytą nusunkti.Lašinukaus su svogūnais supjaustyti ir drauge pakepinti.Įdėti juos prie lešių ir sumalti.Pridėti grietinės, druskos/pipirų, viską išmaišyti.
TEŠLA: bulves išvirti ir sumalti.Įdėti kiaušinį, druską ir miltus.Suminkyti tešlą kaip kukuliams .(minkyti trumpai, kitaip neiškils) Padaryti maždaug 8 cm skersmens ritinėlį.Supjaustyti jį skersai į 3 cm storio gabalėlius.Iš kiekvieno gabalėlio RANKA padaryti plokščią blyną.Ant viršaus uždėti įdarą, blyną sulenkti perpus ir sulipunti kraštus.Skardą pabarstyti miltais(riebalais netepti).Kepti 1 val. 150 laipsnių temperatūroje.Išėmus užpilti keptų lašinkų ir svogūnų dažiniu.Jei norime atnaujinti tradiciją -pyragėlius paliejame jogurtu, sumaišytu su druska ir česnakais