Varškės pyragas su obuoliais

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 3.91 iš 5)
Loading...

ziurke (iš asmeninio archyvo)

Tešlai:
200g grietinėlės
100g cukraus
3 kiaušiniai
1š cinamono
350g miltų
2 arbatiniai š. kepimo miltelių

Varškės masei:
500g varškės
3-4 kiaušiniai
2/3 indelio kondensuoto pieno

6-7 obuoliai
1/2 indelio kondensuoto pieno
migdolų plokštelių

Gaminimas:
Grietinėlę sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišome su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Varškę sumalame ir sumaišome su kiaušiniais bei kond.pienu. Supilame ant pyrago pagrindo.
Obuolius supjaustome skiltelėmis ir sudėliojame ant varškės. Kepame toliau.
Baigiant kepti viršų sulaistome likusiu kondensuotu pienu ir pabarstome migdolų plokštelėmis. Praviroje orkaitėje pyragą paliekame dar 10 min.
 

panašūs įrašai

5 Responses to “Varškės pyragas su obuoliais”

  1. laimonas says:

    kiek laiko kepti kai iskepi 15 min ir veliau raso: ‘kepame toliau’ tai kiek dar kepti?

  2. migle migle says:

    Pirmiausiai kepame vadinamąjį pada -būtent tas minėtas 15 min.
    PO TO , cituoju 😉 :
    Varškę sumalame ir sumaišome su kiaušiniais bei kond.pienu. Supilame ant pyrago pagrindo.
    Obuolius supjaustome skiltelėmis ir sudėliojame ant varškės. Kepame toliau…
    Šiaip jau tai reiškia – iki kol obuoliai suminkštės ir norės pradėt skrusti 😉

  3. ziurke says:

    Manau kepti, kol švelniai paskrus ta varškės masė su obuoliais, gal kokių 15-20 min? Pati išbandysiu artimiausiu metu, tai parašysiu.

  4. ziurke says:

    Išbandžiau. Skanu. “Kepame toliau” reiškia 15-20 min. Tiksliau laiko negaliu nustatyt, nes mano orkaitė senobinė, temperatūros nerodo, taigi aš nežinau ar ten buvo tiksliai 180 laipsnių, atitinkamai ir laikas svyruoja.
    Tik sukrito padas, kai supyliau varškės masę. O buvo taip gražiai pakilęs…

  5. migle migle says:

    Tas tešlos sukritimas galėjo įvykti dėl BANALIAUSIŲ priežasčių:
    pvz -per energingai atidarėm orkaitę esant atidarytoms virtuvės durims (skersapūtė gavos, o tai tešloms labai blogai) arba -pernelyg NEpalengva tą masę ant paviršiaus užpylėm 🙄
    Vienžo – visi, kas turim savo versijų -pasidalinkim 😉

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011