SACYVI
|komentarų nėra
TETA
Višta;
graikiški riešutai ~100g;
svogūnų ~ 3 galvas;
kalendros;
pipirų kvapnių/karčių;
petražolių lapelių;
Vištą supjaustyti per sąnarius, krūtinėlę – į dvi dalis.Dėti į 1 ltr vandens – 30-40 C . Virti be gruskos, pipirų ir lauro lapų, kad būtu skaidrus buljonas.Išvirtus vištos gabaliukus dėti į skardą ir pašauti į įkaitintą (vidutinio kaitrumo) orkaitę ir pakepinti maždaug 15-20 min.Tuo metu graikiškus riešutus sutraiškyti mėsos mušekliu (malti mėsmale nepatartina- ten pasilieka visas rietų aliejus). Į buljoną sumesti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir virti ,kol pasidarys skaidrus.Įdėti gerokai druskos, kvp/karčių pipirų, kalendros, sumaigytus riešutus. Turi gautis tiršta košelė. Pakepintos orkaitėje vištos gabaliukus sudėti į tą tirštimą, užvirinti, išimti iš puodo, apipilti gautu padažu, papuošti petražolių šakelėm. Valgoma kaip šaltą užkandą.