FARŠIRUOTI KALMARAI
|komentarų nėra
vertė miglė
- Rec. tinka garpuodžiams
600 g kalmarų
400 g baltagūžio kopūsto
2-3 svogūnai
1 citrina
300 ml pomidorų padažo
3-4 šaukštai aliejaus
petražolės ir kalendros žaluma
prieskoniai jūros gėrybėms(žuviai )
juodieji malti pipirai
druska
Kopūstus sušinkuoti, patroškinti keptuvėje su aliejumi ( įpylus vandens).Virtus kiaušinius susmulkinti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.Kiaušinius ir svogūnus sumaišyti su troškintais kopūstais, įberti druskos, pipirų.
Kalmarus prifarširuoti šiuo įdaru.Keptuvėje apkepinti juos aliejuje -5 min.( -ar ne per ilgai -taigi guminiai jau gali pasidaryt), po to perkelti į garpuodį.Užpilti pomidorų padažu.Virti garuose 10 min.Po to išdėlioti lėkštėje, palaistyti citrinų sultimis, apibarstyti žalumynais ir papuošti citrinų griežinėliais.
p.s. Aš tai svogūnus kartu su kopūstais pakepinčiau 😉