SLUOKSNIUOTAS DESERTAS
|2 komentarai
užsienietė
4 porcijoms:
500 g naturalaus jogurto (1,5%)
2-3 šaukštai citrinos sulčių
2-3 šaukštai medaus
150 g džiuvesėlių (pagerintų)
obuolių, persikų ar kt.vaisių iš kompoto.
Sumaišom jogurtą su medumi ir citrinos sultimis. Džiuvesėlius sutriname kočėlu (geriausia tai daryti įdėjus į maišelį ar virtuvinį švarų rankšluostį).
I desertines taures dedame sluoksniais džiuvesėlius, jogurtą, ant viršaus – vaisių sluoksnį, pabarstome džiuvesėliais.
KEFYRINIS ŽELE TORTAS
Reikės: 1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.riebumo), dar galima dadėt grietinės, kas mėgsta riebiau,
2 šaukštai želatinos,
2 pakeliai žele skitingų spalvų,
cukraus 2 šaukštai (arba pagal jūsų skonį).
Pirmiausia pasidarau želiukus taip, kaip parašyta ant pakelio. Vandens reikia truputį mažiau, negu parašyta ant pakelio. Reikia, kad jie jau būtų sustingę, kai pradėsiu daryt šį tortuką (pasidarau iš vakaro). 2 šaukštus želatinos ištirpiname. Šaltibarščių kefyrą ir cukrų gerai išplakame mikseriu. Tada į išplaktą kefyrą po truputį supilame ištirpintą želatiną. Vėl paplakti. Sustingusius želiukus supjaustau gabaliukais. Kefyrą pilu į formą su skyle vidury, paskirstau supjaustytus želiukus dviejų spalvų, išmaišau, kad vienodai pasiskirstytų, ir į šaldytuvą…. Skanaus [img]http://sm.smilik.ru/1115593823.gif[/img]
laba, Gaspadine 🙂
Dėkojam už receptą.Kadangi esi prisiregistravus, pokalbiams gali “belstis” į labas rytas/vakarėlis(KUR SU ŽVAIGŽDUTĖM). Ten visos bazuojamės -ir su naujais receptais taip pat.Paskui aš perkeliu į receptyną
IKI 🙂