Baltame vyne keptas šamas pagal Irenos receptą
|komentarų nėra
Miglė
Šventėms nukoviau turguje šamą 😈 .Visai patraukli žuvis pasirodė -juolab kad nereikia terliotis su žvynų skutimu, kaulų nedaug. Nepasakyčiau, kad internete labai gausu receptų 🙄 Šiaip žuvis rieboka, tad tam nugesinti tiek vyno, tiek citrinos sulčių rūgštis – pats tas… Gaminau pagal žemiau pateikiamą rec., tik įdarui prikimšau rūgščių obuolių -vietoj morkų/salierų.
stiklinė baltojo vyno
druska
pusė stiklinės grietinės
petražolės
salieras
morkos
Pomidorai
pipirai
Muškato riešutas
citrina
Cukrus
Šamą išvalome, nuplauname, nusausiname, pabarstome pipirais, druska, cukrumi, smulkintomis petražolėmis, salieru, į šamo vidų įdedame daržovių- morkų, salierų, pomidorų (arba obuolių), citrinos riekelių, išspaudžiame citrinos sultis, apliejame baltu vynu ir palaikome keletą valandų, dedame į orkaitę, prieš tai į skardą reiktų įpilti aliejaus, apliejame grietine ir kepame.