Kalakutiena su medumi

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

www.kulinarija.man

Kalakuto krūtinėlė su medumi

700-800g kalakuto krūtinėlės,
200-300 g medaus,
1/4 stiklinės balto vyno,
100 g lazdynų riešutų, 100 g razinų,
100 g abrikosų,
100 g migdolų drožlių,
5 gvazdikėliai,
1 šaukštelis cinamono, druskos, pipirų.

Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį.

xxxx

M i g l ė

KALAKUTO ŠLAUNELIŲ GULIAŠAS

Mėsą supjausčiau kaip guliašui.Užliejau balzamico acto, ištryniau bazilikais/krapais/gelsvėm, mostelėjau grūstų pipirų, dar pamasčius -meduje virtų imbierų ir to ‘imbierinio” medučio, supjausčiau smulkiai česnako 3 skiltukes.Pernakt marinavosi.

Iš ryto -keptuvėn su įkaitintu aliejumi.Tuomet dar druskos vožtelėjau.Kai užkaito -sumažinau ugnį ir troškinau.Kai vanduo jau norėjo išgaruot -pripyliau dar kažkiek -kad sultinio vis būtų.Maždaug po 45 min.mėsytė su tom žolėm sultinyje suminkštėjo.
Ir su ryžiais, ir su grikiais tikrai skanu 🙂

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011