VAISIŲ DESERTAS
|komentarų nėra
tororriro,
Į didelį (geriau stiklinį) indą dedame:
mandarinų – padalintų skiltelėmis,
per pusę perpjautų vynuogių,
gabalėliais pjaustytų bananų,
konservuotų persikų supjaustytų indelį,
konservuotų ananasų supjaustytų indelį .
Sezono metu galima šį desertą daryti keičiant mandarinus arbūzais, o patiekti – išskobtoj arbūzo žievėje.
Viską užpilti putojančiu Alitos vynu (liaudiškai – “šampanu”). Dar geriau užpilti baltu vermutu “Stock” – bet nereikia padauginti!
Jei nenorite alkoholio – užpilkite nuo konservuotų persikų likusiu sirupu.
Tiekiant porcijuoti didesniu šaukštu ar samčiu.
Patiekti: į nedidelius indelius (a la pialos ar dubenėliai) Pilame desertą kartu su skysčiu. Pridedame šaukštelį.
Galima patiekti ir kitaip:
Į desertinio dubenėlio vidurį dėti ledų “bokštelį” (perskelti fasuotus vanilinius ledus vafliniame indelyje perpus, tuomet užteks 2 porcijoms) ir užpilti visu šiuo paruoštu desertu – kartu su skysčiu.
Galima taip pat dėti desertą į indelį ir ant viršaus užvožti kauburį plaktos grietinėlės.
Tokį desertą paprastai mes gaminamės per Kalėdas, kai parduotuvėse yra mandarinų. Labiausiai jo pasigendama trečią dieną, kai nuo silkių, kepsnių, degtinės, tortų, mišrainių imi dusti, ir užsinori ką nors tokio lengvo, gaivaus, vėsinančio, keliančio į orą, truputį su burbuliukais…