VAISIŲ DESERTAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

 tororriro,

Į didelį (geriau stiklinį) indą dedame:
mandarinų  – padalintų skiltelėmis,
per pusę perpjautų vynuogių,
gabalėliais pjaustytų bananų,
konservuotų persikų supjaustytų indelį,
konservuotų ananasų supjaustytų indelį .

Sezono metu galima šį desertą daryti keičiant mandarinus arbūzais, o patiekti – išskobtoj  arbūzo žievėje.
Viską užpilti putojančiu Alitos vynu (liaudiškai  – “šampanu”). Dar geriau užpilti baltu vermutu “Stock” – bet nereikia padauginti!
Jei nenorite alkoholio – užpilkite nuo konservuotų persikų likusiu sirupu.
Tiekiant porcijuoti didesniu šaukštu ar samčiu.
      Patiekti: į nedidelius indelius (a la pialos ar dubenėliai) Pilame desertą kartu su skysčiu. Pridedame šaukštelį.
     Galima patiekti  ir kitaip:
Į desertinio dubenėlio vidurį  dėti ledų “bokštelį” (perskelti fasuotus vanilinius ledus vafliniame indelyje perpus,  tuomet užteks 2 porcijoms) ir užpilti visu šiuo paruoštu desertu  – kartu su skysčiu.
Galima  taip pat dėti desertą į indelį ir ant viršaus  užvožti kauburį plaktos grietinėlės.
   Tokį desertą paprastai mes gaminamės per Kalėdas, kai parduotuvėse yra mandarinų. Labiausiai jo pasigendama trečią dieną, kai nuo silkių, kepsnių, degtinės, tortų, mišrainių imi dusti, ir užsinori ką nors tokio lengvo, gaivaus, vėsinančio, keliančio į orą, truputį su burbuliukais…

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011