ŽUVIS SU MIGDOLŲ IR ČESNAKŲ PADAŽU
|komentarų nėra
Iš leidinio “DARBŠTUOLĖ”
500 g. menkės, 2 kiaušiniai, 1 citrinos sultys, žuvų prieskoniai, pipirai, druska,2 šaukštai miltų.
Padažui:
10 česnako skiltelių,0,5 stiklinės smulkintų migdolų, 1 šaukštas vyno acto, 2 šaukštai aliejaus, druskos, žalumynų.
Žuvį supjaustome į 2-3 dalis.Lengvai pamušame,apibarstome prieskoniais,apšlakstome citrinos sultimis,apvoliojame miltuose ir pasūdytame kiaušinių plakinyje.Iškepame.Sutrintus česnakus sumaišome su migdolais,užpilame actu,aliejumi, pasūdome,įmetam kapotų žalumynų.
Padažą išplakame(šakute ) ir apliejame žuvį.
(Pateikė Jūratė Buragaitė)