Viskas iš morkų: pyragas, blyneliai, troškinys

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Virjes

Morkų pyragas

200 g tarkuotų morkų,
150 g cukraus,
300 g miltų,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 bananai.

2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Cukrų, jei tingim galim nekepinti- bet tada skonis bus kitoks.

Prietelius

Pabandykit padaryti labai paprastą patiekalą iš kartais akivaizdžiai per didelio kiekio namuose užsilikusių morkų .

Reikės: 1 kg morkų, poros šaukstų sviesto, 1 šaukšto cukraus, stiklinės daržovių sultinio, pusės indelio grietinėlės, druskos, baltųjų pipirų, petražolių.

Morkos supjaustomos 1 cm storio, pailgais gabaliukais. Keptuveje ištirpdomas sviestas ir, nuolat maišant, pagruzdinamas cukrus. Tuomet keptuvėn sudedamos morkos ir “apveliamos” šitoje karamelėje. Užpilamas sultinys ir troškinama. Baigiant troškinti įpilama grietinėlės ir apibarstoma petražolėmis.
Skanaus.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011