Viskas iš morkų: pyragas, blyneliai, troškinys
|komentarų nėra
Virjes
Morkų pyragas
200 g tarkuotų morkų,
150 g cukraus,
300 g miltų,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 bananai.
2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Cukrų, jei tingim galim nekepinti- bet tada skonis bus kitoks.
Prietelius
Pabandykit padaryti labai paprastą patiekalą iš kartais akivaizdžiai per didelio kiekio namuose užsilikusių morkų .
Reikės: 1 kg morkų, poros šaukstų sviesto, 1 šaukšto cukraus, stiklinės daržovių sultinio, pusės indelio grietinėlės, druskos, baltųjų pipirų, petražolių.
Morkos supjaustomos 1 cm storio, pailgais gabaliukais. Keptuveje ištirpdomas sviestas ir, nuolat maišant, pagruzdinamas cukrus. Tuomet keptuvėn sudedamos morkos ir “apveliamos” šitoje karamelėje. Užpilamas sultinys ir troškinama. Baigiant troškinti įpilama grietinėlės ir apibarstoma petražolėmis.
Skanaus.