Vištos krūtinėlė, troškinta grietinėlėje su pievagrybiais ir pelėsiniu sūriu
|komentarų nėra
Miglė
Reikia:
vištos krūtinėlės – 500 gr
pievagrybių – 200 gr
pelėsinio sūrio (Prezident ar pan.) -200/250 gr
grietinėlės (35 proc. ) – 200 gr
prieskonių paukštienai ir spagečiams -po arbat. šaukštelį
baltų maltų pipirų -žiupsnelis, krapų žalių -sauja
alyvuogių aliejaus kepimui
Krūtinėlę supjaustom smulkiais gabaliukais, apibarstom prieskoniais ir 15 min. pakepinam ant alyvuogių aliejaus .Po to ant viršaus dedam pasmulkintus pievagrybius ir uždengiam, kad troškintųsi. Po 10 min.supilam grietinėlę. Kai ji pradeda kunkuliuoti, beriam tarkuotą pelėsinį sūrį ir pakepam dar 2 min.Pabaigoje visą grožį pabarstom krapais.
Garnyrui labai tinka ryžiai.
p.s. Būtent pelėsinis sūris šiam receptui suteikia ypatingą “cinkelį”.Tačiau kadangi jo skonis ne visiems patinka, o ir brangokas, pelėsinį sūrį galima pakeisti “mažiau kilmingais” – picarela arba net lietuvišku varškės sūriu.
Spurga
Vakar dariau vištieną su pelėsiniu sūriu ala Migle, bet… be pelėsinio sūrio ir be grybų.
Iš šaldytuvo lobynų išžvejojau pusę užsilikusio indelio grietinės ir maždaug tiek pat tepamo sūrelio „Mildutė“, viską gerai gerai sumaišiau, sulašinau porą šaukštų sojos padažo (Vorčesterio?), “iš lempos” įbėriau provanso žolelių, dar paplakiau ir viską – ant paruoštuos vieštienos gabalėlių, uždengus kelias minutes pakaitinau ir išėjo labai geros konsistencijos vištiena „ala creme“ :mrgeen: Ačiū už idėją, dabar taip dažnai darysiu.
miglės trigrašis ;): žinokit, ir aš jau irgi gaminau ir be “pelėsiaus” ir be pievagrybių :mrgreen:.Man visai gerai tiko tas parūkytas “sūrio produktas” :roll:su kmynais.Toks įspūdis, tarsi kokios rūkienos dar įvanojus buvau, skanu visai 🙂