Keptas naminis varškės sūris
|komentarų nėra
Spurga
RENATOS SŪRIS
Reikia: šviežio varškės sūrio(draugė naudojo berods “Pokylio” sūrį iš “Rimi”), 5 skiltelių česnako, poros šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, įvairiausių džiovintų prieskonių: bazilikų, raudonėlių, kalendros, rozmarino, čiobrelių ir šiaip visko, ką turim .
Sūrį iš pradžių gerai ištriname išspaustu česnaku, o paskui – iš aliejaus ir visų prieskonių sumaišyta košele. Visas sūrio paviršius turi būti padengtas prieskoniais. Dedam į skardą, galima prieš tai pakloti foliją arba kepimo popierių, ir kepam orkaitėje apie 20 min., kad dar šiek tiek patamsėtų, bet ne apdegtų. Ištraukiame ir kiek atvėsusį nepjaustytą patiekiame, kad kiekvienas atsipjautų tiek, kiek nori.
Markeris
Tokį surį orkaiteje ir aš kepu, tik ne prie vyno – prie alaus :lol:Prieskoniai – kokie po ranka yra, česnakas būtinai, visa kita -pagal situaciją).
Kišu iškart į karštą orkaite(180 laipsnių).Iš pradžių ~ 30 minučių kepu folijoje suvyniotą -kad prieskoniai labiau įsigertų, o tada apie 10 min. išvyniojusi.