ELNIENOS IR PIEVAGRYBIŲ PAŠTETAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Reikia:

~ 0,5 kg elnienos (kumpio, mentės ir pan.); 300  gr pievagrybių; 3 morkų,2  svogūnų, 2-3- česnako skiltelių, 100 -150 gr. sviesto, druskos, pipirų. 2 -3  šaukštai aliejaus kepimui, baziliko,  rozmarino, lauro lapelių. vorčesterio padažo

Pirmiausiai mėsą ištrinam rozmarinais, druska/pipirais, bazilikais, česnaku ir užpilam vorčesterio padažu bei palaikom šaltai pernakt. Paskui mėsą verdam -su svogūnu, pipirais, bent trimis morkomis, lauro lapeliu, česnako skiltelė nekenks. Verdam ilgai ir nuobodžiai ant silpnesnės ugnies –iki visai suminkštės. Jei trūksta druskos –pasūdom papildomai.

Kol verda mėsa – imamės pievagrybių. Nulupam, pakepinam ant aliejaus, į kurį BŪTINAI dar dametam sviesto -bent šimtgramį.  Kepinam grybus kartu su pjaustytais svogūnais . Dedam druskos, pipirų, krapų(kad ir džiovintų). Kai paleidžia sultis -dametam dar…džiovintų grybų miltukų kokį šaukštelį (sumalam kavamale). Tuomet  kvapas ir skonis bus intensyvesnis.

Smarkiai nekepinam -kad neprisviltų. Atvėsinam truputį -ir virtas mėsas, ir keptus grybus. Tada visą mėsą sumalam su mėsmale arba sutrinam su blenderiu – į mėsos masė dedam bent pusė grybų ir du trečdalius morkų. Likusius pievagrybius ir morkas į masę  įmaišom pjaustytus. Įpilam porą šaukštų sultinio, kuriame virė mėsa. Gerai viską išmaišom. Jeigu yra -įmetam dar žalių krapų. Ir dedam į formeles –  silkių indelius, dubenėlius, ir pan. Šaldytuve lai pastovi bent porą val Galima sviesto daugiau dėt -tikrai nepakenks 😉

Labai skanu su bruknių uogiene ar padažu.

Dar šventėms, jei netingit ir turit laiko, galima pagaminti „puošniau“  -tam  ant indo dugno pirmiau bruknių ar serbentų   žele papilam  poros milimetrų sluoksniu,  o paskui, kai sustengs –  mėsą atsargiai trombuojant dedam. Arba ant viršaus ATVĖSUSIOS žele užpilam ir duodam užstengit .Tuomet saldžiarūgštis žele sluoksnis bus apačioje.

SKANAUS 😉

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011