Vištiena kinietiškai
|1 komentaras
Markeris
Teko prieš pora valandų dalyvauti kinietiško patiekalo gaminime (ir ragavime), taigi kol viskas šviežia atminty, referuoju:
4 porcijoms
2 įpakavimai vištos krūtinėlės
nedidelė imbiero šaknis
nedidelė aitriosios paprikos ankštis
sauja svogūnų laiškų,
dvi svogūno galvos
penkios – šešios skiltelės česnako (galima daugiau)
sezamo aliejus
apie du šimtus gr. pievagrybių
nedidelė brokolio galva
sojos padažas
kiniškų prieskonių mišinys (be jokių druskų ir E – ten imbiero milteliai, apelsinų milteliai, paprikų milteliai, dar kažkas)
Į gilią keptuvę pIlame pusę stiklinės aliejaus (iš to trečdalis – sezamų) ir kepinam stambiai pjaustytus pievagrybius, svogūnus, česnakus, imbierą, aitriąją papriką. Viską kepinam, kol išgaruoja pievagrybių sultys. Tada išimam ir atidedam į šoną.
Į tą patį liejų dedam smulkintą vištieną, apipilam ją sojos padažu ir apibarstom prieskoniais. Dar šiek tiek sezamo aliejaus šliūkštelnam. Kai vištiena iškepa, sumetam stambiai pjautytus brokolius, dar kiek pašutinam, suberiam atgal kepintas daržoves ir apibarstom smulkintais svogūnų laiškais. FANTASTIKA
Pritariu Veronikai, kad acto ryskiai per daug. gal tiarki reikia is akies det, nes as kai catnuose naujokas, tai lygiai matavau. Acte viskas plauke. Viriau net pusketvirtos valandos, atidaryta puoda. Pora cm gal nugaravo. tada emiau samti ir nusemiau bliudeli acto. Sukroviau kose i stiklainius, bet valgyti neimanoma. Vakar pavaisinau svecius, tepe ant balto surio, tai visi sake, kad per astru ir per rugstu- nuo acto. Todel ir siandien specialiai cia ilndau, pasitikrint, maniau, blogai recepta nusirasiau, bet matau, kad 2 su puse stiklines parasyta. Jei nenorite visko ispilt- dekite tiarki maziau.