MARINUOTI PIEVAGRYBIAI
|komentarų nėra
Miglė
300 gr. šviežių pievagrybių,du šaukštai smulkintų petražolių.
Marinatui : pusė stiklinės alyvuogių aliejaus, sutrinta česnako skiltelė, 2 šaukštai obuolių ar kt. švelnesnio acto(mano galva -galima ir mažiau, čia jau kas kaip mėgsta…), 2 šaukšteliai garstyčių, druskos , pipirų.
Nuplautus ir supjaustytus grybus(išilgai -gražiau) sumaišome su smulkintomis petražolėmis.Iš išvardintų produktų paruošiame marinatą ir užpilame ant pievagrybių.Šaltoje vietoje palaikome bent valandą, bet geriausiai -per naktį, tuomet skonis geresnis.Beje, šitaip galima marinuoti ir miško grybus – tik daugumą jų, aišku, prieš tai reikia apvirti.