Saldūs tešlos “grybukai”
|1 komentaras
no comments
150 gr tirpinto sviesto
150 gr grietinės
150 gr cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
2 kiaušiniai
Miltų reikia tiek, kad tešla būtų minkšta, riebi (kaip plastilinas).
Kiausinius išplaku su cukrum ir vaniliniu cukrum, supilu tirpintą sviestą.
Grietinėje išmaišau kepimo miltelius, gautą makaliuką sumaišau su kiaušinių, cukraus ir sviesto mase.
Po to miltų pilu tiek, kad tešla būtų minkšta puri – pilu pamažu, gerai išmaišydama, neskubu, nes miltai brinksta gi. Tai va.
Į grybukų tešlą taip pat tinka dėti cinamono.
O keptuvę prieš kiekvieną partiją reikia truputuką patept aliejuku.
Na lyg ir viskas.
Iškepus grybų kotukus galima pamirkyt baltame glajuje , o kepurėles -rudame, su kakavos miltukais.
labai skanu