KARALIŠKA RYŽIŲ KOŠĖ MOLIŪGO DUBENYJE.
|1 komentaras
miglė
Reikia:
Moliūgas,
ryžiai,(1-2 stiklinės)
kiaušiniai -6
razinos( gera sauja)
sviestas -100 gr
grietinė -200 gr
medus (1-2 šaukštai)
cinamonas -žiupsnelis
Moliūgui nupjaunam “dangtį”, išskobiam vidų(dugne paliekam kiek daugiau minkštimo).Ryžius ir išskobtą moliūgo minkštimą išverdam(atskirai). Kiaušinių trynius ir baltymus išplakam(ATSKIRAI).
Į ryžius sukraunam sviestą ir grietinę,išvirtą moliūgą, razinas, gerai išmaišom.Po to – atsargiai įmaišom trynius ir baltymus, viską dar kartą stropiai išmaišom.Prieš pat pabaigą -įmaišom medaus.Šia makaliūze užpildom moliūginį “puodą”, ant viršaus pabarstom truputuką cinamono, užvožiam moliūgo “dangčiu” ir pašaunam orkaitėn -maždaug 20 min. Šalia galima įtupdyt ir išskobtus obuolukus, kurių vidun taip pat pridrėbta medaus.
Skanus…