Moliūgų pyragas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 2.33 iš 5)
Loading...

Spurga

Šaltinis – BBC GoodFood

300 g miltų + šaukštelis kep. miltelių
300 gramų cukraus (galima perpus su rudu)
Prieskonių – pvz. cinamono, gvazdikėlių, kardamono
2 šaukštai sodos
1 sauja razinų
0,5 šaukšto druskos
4 kiaušiniai
200 g tirpinto sviesto
0,5 apelsino žievelės
pusės apelsino sultys
500 g moliūgų minkštimo
Kremui: 200 g minkšto sūrio arba pertrintos varškės, 80 g minkšto sviesto, 100 g cukraus pudros, pusės apelsino žievėlės ir sulčių

Dubenyje sumaišome sausus produktus ir razinas (aš  asmeniškai nedėjau ). Kiaušinius suplakame su sviestu, įmaišome apelsino žievelę ir sultis bei  sumaišome su sausais produktais. Įmaišome smulkiai tarkuotą ar smulkintuvu sutrintą moliūgą, pilame į sviestu pateptą skardą ir kepame 180 temperatūroje apie 30 min. (Man išėjo 1,5 val. 🙄 )
Pagal receptą kremui  reikėjo viską suplakti ir  ir užtepti  ant atvėsusio pyrago. Tačiau aš tiek “nežaidžiau” – cukraus pudrą sumaišiau su apelsino sultimis ir puikiausiai tiko. Išėjo toks kvapnus, drėgnas pyragas.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011