“CEPELININIAI” BULVINIAI BLYNAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

teta

Pavadinau juos taip todėl, kad jie  kepami iš cepelinams tinkamos  tešlos.

 Reikės: bulvių tarkių ,kiaušinių ,svogūno galvos – 2 muškato riešuto, druskos, aliejaus (kepimui) šoninės š/r (pagal norą) ,grietinėlės arba pieno -po šlakelį.

 Bulves sutarkuojame, nuspaudžiame kaip cepelinams, tik tešla turi būti truputį skystesnė . SudedamE kiaušinius,vieną smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūno  galvą, tarkuoto muškato riešuto. Suformuojam paplotėlius ir apkepam iš abiejų pusių.

Pakeptus blynelius sudedame į karščiui atsparų indą. Toliau- pagal skonį ir poreikius:

I. užpilam pakeptais š/r šoninės spirgučiais + kepintas svogūnas+grietinėlė, pašaunam į orkaitę ar ant silpnos ugnies truputį patroškinam

II. Užpilam trupučiu pieno ir patroškinam

III. Valgom  šiaip pakeptus  -su uogiene, grietine, rugpieniu ir t.t.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011