“CEPELININIAI” BULVINIAI BLYNAI
|komentarų nėra
teta
Pavadinau juos taip todėl, kad jie kepami iš cepelinams tinkamos tešlos.
Reikės: bulvių tarkių ,kiaušinių ,svogūno galvos – 2 muškato riešuto, druskos, aliejaus (kepimui) šoninės š/r (pagal norą) ,grietinėlės arba pieno -po šlakelį.
Bulves sutarkuojame, nuspaudžiame kaip cepelinams, tik tešla turi būti truputį skystesnė . SudedamE kiaušinius,vieną smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūno galvą, tarkuoto muškato riešuto. Suformuojam paplotėlius ir apkepam iš abiejų pusių.
Pakeptus blynelius sudedame į karščiui atsparų indą. Toliau- pagal skonį ir poreikius:
I. užpilam pakeptais š/r šoninės spirgučiais + kepintas svogūnas+grietinėlė, pašaunam į orkaitę ar ant silpnos ugnies truputį patroškinam
II. Užpilam trupučiu pieno ir patroškinam
III. Valgom šiaip pakeptus -su uogiene, grietine, rugpieniu ir t.t.