Šparaginių pupelių konservavimas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 33 , reitingas: 3.76 iš 5)
Loading ... Loading ...

ziurke

(past/copy) Bite
Aš kaip tik savaitgalį dariau šparagines,man jos skaniausios šitaip darytos:
Marinatui: 2,5 litro vandens, 2stiklinės cukraus, 1,5 valgomojo šaukšto druskos, 0,25 stiklinės aliejaus(jei patinka, galima ir daugiau pilti), 1,5 stiklinės acto 9 %.Nuplautas pupeles apkarpytais galiukais dėti 2 min. į verdantį vandenį, atvėsinti ir kišti jas į stiklainius. Stiklainyje turėtų būti įmesta po kelis kvapiuosius ir karčiuosius pipiriukus, lauro lapas ir česnako galvutė.Užpilti verdančiu marinatu, užsukti stiklainius…ir žiemą mėgautis traškiu garnyru icon smile Šparaginių pupelių konservavimas   Sėkmės konservuojant!

Miglės trigrašis: pasak  mūsų  svetainės lankytojos  Daivos, šis marinatas puikiai tinka ir  mažų morkyčių konservavimui  icon wink Šparaginių pupelių konservavimas

valkatinė/miglė

1 litrui marinato -
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis citrinos rūgšties,
pipiriukai/lauro lapai.
Šparagėms nukapot uodegas, apvirti l. trumpai, sukišti į stiklainius, apipilti marinatu( vienam litriniam stiklainiukui paprastai užtenka puslitrio skysčio).
Stiklainius, tik užvožus ant jų dugnelius,  įstatyti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti apie 15-20 min.
Aišku, marinatą verta prieš užpilant paskanauti -pakoreguoti skonį pagal save.
Būtent tokias šparages puntam darbe visos jau daug metų -skanu.
Gamintojos, bent kelios, dievagojasi, kad nė karto neiššovė  icon smile Šparaginių pupelių konservavimas

Virjes

Šparagines pupeles konservuoju kaip valkatinės recepte, tik pupeles apverdu, po to nupylusi vandenį sustatau/sukaišioju į stiklainius , užpilu verdančiu marinatu ir nekaitinu. Tikrai dar nebuvo iššaudę .

panašūs įrašai



6 komentarai


  1. daiva sako:

    pagal ziurkes recepta konservuoju ir mazas morkytes – fantastika, 3 kartus skaniau net uz sparagines!


  2. Danute sako:

    stiklainiai tikrai nenusaus ,jei uzpylus marinatu ir uzsukus dangteliu,dar juos gerai uzklostysim ,paliksim kuo ilgiau pabut karstesnius.


  3. laurak sako:

    o morkytes reikia apvirti?


  4. daiva sako:

    nesupratau tik kokiam kiekiui pupelių marinatą virt?

  5. migle

    migle sako:

    t
    Tiksliai sunku pasakyti.Marinato reikia tiek, kad visas ankštis apsemtų, LITRINIAM STIKLAINIUI MAŽDAUG PUSLITRIO.Tikslų kiekį žinosi, pupeles į stiklainius sukaišiojusi.


  6. sigita sako:

    morkyciu niekada nesu marinavusi ,bet manau apvirti reikia tikrai.

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011