Šparaginių pupelių konservavimas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 48 , reitingas: 3.75 iš 5)
Loading...

ziurke

(past/copy) Bite
Aš kaip tik savaitgalį dariau šparagines,man jos skaniausios šitaip darytos:
Marinatui: 2,5 litro vandens, 2stiklinės cukraus, 1,5 valgomojo šaukšto druskos, 0,25 stiklinės aliejaus(jei patinka, galima ir daugiau pilti), 1,5 stiklinės acto 9 %.Nuplautas pupeles apkarpytais galiukais dėti 2 min. į verdantį vandenį, atvėsinti ir kišti jas į stiklainius. Stiklainyje turėtų būti įmesta po kelis kvapiuosius ir karčiuosius pipiriukus, lauro lapas ir česnako galvutė.Užpilti verdančiu marinatu, užsukti stiklainius…ir žiemą mėgautis traškiu garnyru 🙂  Sėkmės konservuojant!

Miglės trigrašis: pasak  mūsų  svetainės lankytojos  Daivos, šis marinatas puikiai tinka ir  mažų morkyčių konservavimui  😉

valkatinė/miglė

1 litrui marinato –
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis citrinos rūgšties,
pipiriukai/lauro lapai.
Šparagėms nukapot uodegas, apvirti l. trumpai, sukišti į stiklainius, apipilti marinatu( vienam litriniam stiklainiukui paprastai užtenka puslitrio skysčio).
Stiklainius, tik užvožus ant jų dugnelius,  įstatyti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti apie 15-20 min.
Aišku, marinatą verta prieš užpilant paskanauti -pakoreguoti skonį pagal save.
Būtent tokias šparages puntam darbe visos jau daug metų -skanu.
Gamintojos, bent kelios, dievagojasi, kad nė karto neiššovė  🙂

Virjes

Šparagines pupeles konservuoju kaip valkatinės recepte, tik pupeles apverdu, po to nupylusi vandenį sustatau/sukaišioju į stiklainius , užpilu verdančiu marinatu ir nekaitinu. Tikrai dar nebuvo iššaudę .

panašūs įrašai

8 Responses to “Šparaginių pupelių konservavimas”

  1. daiva says:

    pagal ziurkes recepta konservuoju ir mazas morkytes – fantastika, 3 kartus skaniau net uz sparagines!

  2. Danute says:

    stiklainiai tikrai nenusaus ,jei uzpylus marinatu ir uzsukus dangteliu,dar juos gerai uzklostysim ,paliksim kuo ilgiau pabut karstesnius.

  3. laurak says:

    o morkytes reikia apvirti?

  4. daiva says:

    nesupratau tik kokiam kiekiui pupelių marinatą virt?

  5. migle migle says:

    t
    Tiksliai sunku pasakyti.Marinato reikia tiek, kad visas ankštis apsemtų, LITRINIAM STIKLAINIUI MAŽDAUG PUSLITRIO.Tikslų kiekį žinosi, pupeles į stiklainius sukaišiojusi.

  6. sigita says:

    morkyciu niekada nesu marinavusi ,bet manau apvirti reikia tikrai.

  7. Neziniuke says:

    Gal kas nors esate konservavę į užsukamus stiklainiukus šparagines pupeles? įdomu ar laikytųsi ar nerūgtų?

  8. migle migle says:

    Tikrai galima konservuoti žiemai, jei pagaminta steriliai – laikosi puikiai.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011