a la Kuršėnų vyniotinis
|1 komentaras
meška
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šauktai cukraus
4 šaukštai miltų.
Baltymus nuo trynių atskiriam. Trynius plakam su mikseriu, po to įmaišom miltus,o pabaigoj atsargiai įmaišom išplaktus baltymus. Į skardą tiesiam popierių, supilam, paskirstom masę ir kepam apie 12 min.Po to biskvitą išimam, atlupam nuo popieriaus ir suvyniojam į rankšluostėlį atvėsti.Kadangi mano skarda didelė ,tai sekantį kartą kepsiu biskvitą iš penkių šaukštų cukraus ,miltų ir kiaušių. – noriu storesnio biskvito ;).
Pertepimas
grietinėlės indelis- apie 400 g , 36 proc.
desertinė plombyrinė varškė -2 pokeliai.
cukraus- iš akies ( maždaug 4 šaukštus įmetu)
Grietinėlę išplaku su trupučiu cukraus iki standumo, po to į ją įmaišau desertinę plombyrinę varškę.
Pertepu šia mase biskvitą, vynioju kaip vyniotinį.Truputį turi šaldytuve pastovėti ir – prašom valgyti 🙂 .
Kai prasideda uogų metas, galima į pertepimą ir braškių, mėlynių ar pan. įberti , kitaip tariant -pertepimas jūsų fantazijos reikalas.Skanaus.
ne cukru reikia deti i gretinele o pudra nes paskui jausis cukraus kristalai o su pudra ne