SALOTOS SU FETA AR MOCARELA
|komentarų nėra
R
Užpilas: 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas obuolių acto, 2 šaukštai smulkintų šviežių žolelių (nuo baziliko iki petražolės ar žieminių svogūnėlių, kas yra po ranka).
1 žalia paprika, 1 didelis svogūnas, 400 g pomidorų, pusė ilgo agurko, 150 g avies sūrio, 50 g juodųjų alyvuogių, žiupsnelis maltų pipirų, norint – truputis druskos.
Viena paslaptėlė. Salotinę reikia ištrinti česnako skiltele. Paskui paeiliui, kaip nurodyta recepte, supjaustyti riekelėmis papriką, svogūną, kubeliais – pomidorus, agurką, sūrį, alyvuoges perpjauti per pusę ir išimti kauliuką. Žodžiu, dedame sluoksnį ant sluoksnio. Paskui supilame užpilą, atsargiai išmaišome, salotinę uždengiame ir laikome šaldytuve 20 min. Papuošiame baziliko ar melisos lapeliais.
Labai skanu su traškiu batonu
Genija
Mano salotos su mocarela tokios – pomidoro ir mocarelos riekeles sudedu pramainiui, Į kas antrą tarpelį įkišu po šviežią baziliko lapą ir apipilu alyvuogių baziliko aliejum. Mmmmm…
Fetą naudoju tik iš “Fetaki” melynų pokelių. Mat kitokia – jau ne feta, o tarpinis variantas tarp fetos ir lydyto surio.
Taigi: pomidorai, salotos, agurkėlis, svogūniuko(ne laiškų) labai smulkiai truputis , juodos alyvuogės .Viską išmaišom su trupučiu alyvuogių aliejaus. Tada papjaustom ant viršaus fetos gabaliukus -maždaug 2×2cm . Fetą dedu tik po daržovių maišymo, nes ji labai yra. Druskos nereikia , nes fetakis sūrus. Pipiriuko galima. Dar galima paprikos ir pupelių – gausis meksikietiškai.