Naminis lydytas sūrelis
|1 komentaras
meška
250 gr riebios varškės
nubrauktas šaukštelis sodos (galima ir mažiau -sūrelis gausis skystenis) kiaušinio trynys -1
1,5 valg. šaukšto grietinės
truputis druskos,
kokių nori prieskonių – dėjau itališkų žolelių mišinio.
Varškę sumaišom su soda ir paliekam maždaug 15 min,vis pamaišom, patrinam tą varškę. Trynį išplakam su grietine,po to viską kartu sumakaluojam, dar pamaišom , po to viską statom ant silpnos ugnies ir vis maišom, kol visas turinys išsilydis.
Pilam į kokį indą,atšaldom ir valgom.
Kitą sykį, kai darysiu, dėsiu mažiau sodos, noriu skystesnio sūrio, ir varškę gal per sietelį pertrinsiu ,nes ne visa išsilydė, gumulėlių liko, bet tai netrukdo valgymui. Čia mūsų svetainėje yra giedriaus aprašymas , miglė kažkada buvo įmetusi.
soda kaip tik lydo varske. desit maziau, bus kietesnis.