AŠTRUS ŠERNIENOS TROŠKINYS
|komentarų nėra
Virjes
Imu šernienos kiek turiu, bet daugiausiai būna apie 2-3 kg sutvarkytos mėsos. Riebalus ir lašinius visada nupjaustau. Jeigu būna maži šonkauliukai, palieku, o nuo didelių kaulų nuimu mėsą. Manau, kiekviena žino, kad žvėrieną reikia pamirkyti su truputuku acto ir labai gerai nuplauti. Taigi, supjaustytą mėsą mažais gabaliukais verdu apie valandą. Po to dedu kokias 2 aitrias paprikas, vieną saldžią papriką, nemažą svogūną stambiai pjaustytą, gana didokais gabalais supjaustytą morką ir šampinjonų kokias geras 2 saujas, irgi supjaustytų į 4 dalis. Paverdu apie pusę valandos. Tada pilu visą pakelį “Santa Marijos” žvėrienos prieskonių, nes “Saldvos” netinka, ir dar patroškinu. Druskos – pagal skonį, o pipiro kaip ir nereikia, nes aštru nuo paprikų. Kadangi šernienos ir “kūda” mėsa turi riebaliuko, todėl jokio sviesto ar kitokio riebalo nededu. Kai viskas jau išvirę, pilu sumaišytos su miltais grietinėlės. Užverdu ir – viskas.